Teodor Baconschi si-a dat demisia din PDL. Urmeaza Theodor Paleologu

Teodor Baconschi si-a dat demisia din PDL. Urmeaza Theodor Paleologu

by June 3, 2013 0 comments

teodor_baconschi___interviu_36764900[1]Teodor BACONSCHI a demisionat din PDL. Fostul ministru de externe a fost ameninţat, recent, cu excluderea din formaţiunea politică, condusă de Vasile Blaga. PDL are parte de o nouă demisie spectaculoasă, după cea a fostului ministru al Educaţiei Daniel Funeriu. Fostul prim-vicepreşedinte al partidului Teodor Baconschi a renunţat la carnetul de membru al PDL. Teodor Baconschi i-a trimis în scris demisia lui Vasile Blaga. Baconschi a fost nemulţumit de sciziunea PDL-Băsescu şi a fost ameninţat cu excluderea.

“Domnule Preşedinte Vasile Blaga prezentul mesaj vă notifică demisia mea din PDL. Am intrat în partid ca ministru de Externe tehnocrat, convins că – alături de preşedintele Traian Băsescu – PDL îşi poate asuma misiunea de a reforma statul şi de a promova politici de dreapta capabile să dezvolte economia românească”, se arată în scrisoarea trimisă de Teodor Baconschi, citată de Evenimentul Zilei.

“Sunteţi la curent cu activitatea mea: pe lângă prestaţia ministerială, în vîrf de criză internă şi internaţională,  am creeat Fundaţia Creştin Democrată, cu scopul de a consolida dimensiunea doctrinară a PDL şi dialogul cu societatea civilă. Am promovat de asemenea proiectul Legii votului prin corespondenţă, pentru ca românii din diaspora să se simtă parte a naţiunii. Nu am ezitat să apăr politica guvernului condus de dl Emil Boc în numeroase contexte publice şi mediatice, inclusiv în perioadele foarte dificile, când mulţi lideri ai PDL preferau să stea deoparte, în timp ce alții părăseau partidul, trecând la USL. Vă reamintesc şi faptul că am susținut, după puterile mele, atât campania pentru alegerile locale, cât şi campania pentru parlamentare: trimis să candidez la Iaşi, în plin fief USL, am obținut 21 % din voturile exprimate în colegiul senatorial 4, depăşind media pe ţară adjudecată de ARD”, adaugă Baconschi.

Paleologu se cere exclus

Demisia lui Baconschi are doar cu o zi înainte ca liderii PDL să examineze varianta excluderii acestuia din partid. Pe lista neagră s-ar mai afla şi Theodor Paleologu. De altfel, Paleologu a sfidat duminică conducerea formaţiunii cu un comunicat de presă acid.

“Ofertă de nerefuzat: Discount de 30% pentru membrii BPN la www.paleologu.com. Înţeleg că domnul Alin Popoviciu, care aduce prejudicii partidului prin fiecare apariţie în mass media, va propune în şedinţa BPN de luni excluderea mea din PDL. În mod normal BPN, compus şi din oameni cu scaun la cap, va respinge o asemenea aberaţie. Eu sînt un om paşnic, docil, cooperant. Nu caut cu tot dinadinsul să fiu dat afară din partid. Propun, aşadar, ca dovadă de bunăvoinţă, un discount de 30% pentru membrii echipei Blaga la oricare dintre cursurile mele. Avem cursuri de retorică, de diplomaţie, de protocol şi bune maniere, de etică politică, de psihologie şi dezvoltare personală. Utilitatea lor mi se pare evidentă pentru orice persoană publică. Formula cursurilor este, în plus, foarte convenabilă pentru oameni politici angrenaţi într-o structură alienantă, deoarece vor putea interacţiona cu persoane active şi performante în viaţa reală: manageri, avocaţi, programatori, corporatişti, reprezentanţi autentici ai acelei clase mijlocii despre care vorbim atît de mult în discursurile noastre. Domnul Popoviciu crede că partidul l-a făcut om. Nu e deajuns. Sînt un educator iscusit: chiar şi lui îi pot aduce un plus de umanitate şi civilitate. Nu strică niciodată. Dimpotrivă, ajută foarte mult”, scrie Theodor Paleologu, într-un mesaj dat publicităţii duminică.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<