Probleme mari pentru primarul Buzaului, Constantin Boscodeala: ANI l-a gasit incompatibil. DNA l-a trimis in judecata

Probleme mari pentru primarul Buzaului, Constantin Boscodeala: ANI l-a gasit incompatibil. DNA l-a trimis in judecata

by July 17, 2013 0 comments

imagesCALYUHRDDupă ce marţi, a fost trimis în judecată de DNA, miercuri, primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală a fost declarat incompatibil de ANI.”Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că BOȘCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN, Primar al Municipiului Buzău, Jud. Buzău, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 mai 2010 – 12 martie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Municipiului Buzău, Jud. Buzău, și calitatea de reprezentant al Municipiului Buzău în cadrul Adunării Generale a Acționarilor S.C. „AQUAFOR” S.A. Buzău. 

Astfel, BOȘCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local””, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Marţi, primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, fiind acuzat, printre altele, că ar fi dat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei Asociaţiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzău, potrivit DNA.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a lui Boşcodeală pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, se arată într-un comunicat de marţi remis MEDIAFAX de DNA.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.