Relu Fenechiu: Daca voi fi condamnat, nu voi mai fi ministru, dar nu voi iesi din viata politica

Relu Fenechiu: Daca voi fi condamnat, nu voi mai fi ministru, dar nu voi iesi din viata politica

by July 12, 2013 1 comment

LANSARE CANDIDATI PNL - MOLDOVAMinistrul Transporturilor, Relu Fenechiu, vorbeste, intr-un interviu pentru Agerpres, despre procesul Transformatorul, in care a fost trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu si abuz in serviciu contra intereselor publice si in care sentinta este asteptata vineri: “Sper din toata inima ca se va termina cu bine, dar chiar daca se va termina cu bine pe data de 12 iulie, nu se termina de tot pentru ca mai exista o instanta care trebuie sa se pronunte. Daca, Doamne fereste, nu se va termina cu bine pe data de 12, bineinteles ca nu voi mai fi ministru. Este un lucru clar, un lucru asumat asta nu inseamna ca ies din viata politica, asta nu inseamna ca ma consider un om vinovat, nu-mi ramane decat sa lupt pentru a-mi dovedi nevinovatia la cealalta instanta, cea care va da hotararea definitiva si irevocabila, dar binenteles ca va trebui sa lupt in continuare, sa-mi duc crucea.” Procurorii DNA cer 15 ani de inchisoare cu executare pentru inculpatii din dosar.
Ministrul Transporturilor spune, in interviu, ca acest dosar îl “bântuie” de opt ani şi că aşteaptă finalizarea procesului. “Sunt multe paliere de discuţie aici. În primul rând, eu sper din toată inima ca judecătorii să ţină cont de evidenţă. Eu o să fac o documentaţie pe care o s-o pun la dispoziţia întregii mass-media cu afirmaţii din rechizitoriu şi cu documente care să arate foarte clar că ceea ce este în rechizitoriu procurorului este un mare neadevăr sau un şir de mari neadevăruri. Aceste documente le-am prezentat instanţei. Avocaţii mei sunt foarte supăraţi pentru că instanţa nu a acceptat o expertiză independentă, spun dumnealor că era obligatoriu că instanţa să accepte acest lucru. S-a pus şi problema recuzării instanţei. Eu am refuzat să accept orice astfel de chestiune pentru că obiectivul meu este să termin acest proces. Acest proces care mă bântuie de opt ani de zile. Este important să se termine odată definitiv.”

Intrebat daca in cazul unui scenariu negativ in acest proces Ministerul Transporturilor va reveni tot PNL, Fenechiu a raspuns: “Nu-mi cereţi să vă răspund la întrebări care ţin de o decizie care nu-mi aparţine mie.”

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Marian
    #1 Marian 12 July, 2013, 19:28

    Daca toti cei ce au avut puterea de a decide , de a hotara asupra destinelor romanilor si a economiei romanest { buna sau rea , ramane de discutat insa , aceasta a fost facuta din banii tuturor cetatenilor romani , bani care au fost luati de statul comunist roman volens-nolens } in acesti 23 de ani de la ”Revolutia Romana ” d e rahat , ar fi fost condamnati , macar la pedeapsa pe care a primit-o acel ministru al transporturilor din China ….atunci Romania ar fi o tara mai buna iar populatia ar fi la ora asta de maxim 10-15 milioane d e locuitori in ciuda a ce zic aia de la INS ! Adica nu stia Antonescu , nu stia si Ponta atunci cand l-au propus si promovat pe Relu Fenechiu , Ministru plin ca are bube in cap ? Parca m-asi mira . Macar o data procurorii lui Basescu si lui Macovei …au facut o treaba buna insa…parca m-asi mira ca sentinta sa ramana definitiva si irevocabila . Ce dracu , doar n-a furat un sac de cartofi sau a patronat ” alba -neagra ” . La gologanii agonisiti merita macar un 3-4000 de ani de puscarie pentru el si tot neamul lui plus confiscarea totala a averii ! Acum vreau sa vad daca nu-si gaseste si asta oarece boli incurabile sa…sa nu cumva sa incerce sa se ” sinucida ” precum A.Nastase pentru a fenta sentinta . Oricum si-a facut “treaba “: a vandut CFR Marfa la tigani scapand astfel autoritatile de grija de a pazii ce mai ramasese din ea .

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.