Tortionarul de la inchisoarea comunista de la Ramnicu Sarat, reactii violente in fata jurnalistilor

Tortionarul de la inchisoarea comunista de la Ramnicu Sarat, reactii violente in fata jurnalistilor

by July 30, 2013 0 comments

Alexandru Visinescu a avut o reactie violenta in fata ziaristilor care au venit sa-l intrebe cum comenteazacererea alexandru-visinescu-captura[1]Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), in calitate de fost comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, pentru omor deosebit de grav. Acesta a incercat sa loveasca ziaristii de mai multe ori, injurandu-i: “Iti dau, f… Cristosu’ ma-tii sa-ti f...”
Jurnalistii l-au intrebat daca se considera vinovat fata de aceste acuzatii.

“Nu! Eu am indeplinit o functie”, a raspuns acesta, dupa care a incercat sa loveasca un alt ziarist, injurandu-l din nou.

“IICCMER a solicitat Parchetului inceperea urmaririi penale impotriva fostului comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, pentru omor deosebit de grav – pentru ca a comis acte de barbarie, pentru ca nu poate fugi de responsabilitate si pentru ca una dintre obligatile fundamentale ale unui stat european democratic este de a-si ocroti cetatenii sub autoritatea legii”, a declarat, marti, presedintele executiv al IICCMER, Andrei Muraru.

Muraru a explicat ca faptele savirsite de Visinescu sunt de o gravitate deosebita.

“Practic, toti detinutii politici inchisi in timpul regimului comunist la Ramnicu Sarat au fost torturati fizic si psihic ca urmare a deciziilor luate de comandantul penitenciarului. Toate dovezile noastre, fie ca este vorba despre marturiile fostilor detinuti politici, de amanuntele oferite de catre fostii subalterni sau de documentele din arhive, arata ca Alexandru Visinescu este responsabil din punct de vedere penal pentru decesele inregistrate la Ramnicu Sarat in timpul mandatului sau”, a mai spus presedintele executiv al IICCMER.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.