Valeriu Zgonea: Deputatii vor fi nevoiti sa paraseasca hoteluri in care stau. Se vor muta cu chirie

Valeriu Zgonea: Deputatii vor fi nevoiti sa paraseasca hoteluri in care stau. Se vor muta cu chirie

by July 1, 2013 0 comments

valeriu-zgonea-blaga-si-anastase-pot-sa-sesizeze-si-pe-mama-curtii-constitutionale-155142[1]Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca dupa adoptarea noului Statut al parlamentarilor si a normelor de aplicare, deputatii vor trebui sa paraseasca in urmatoarele doua-trei saptamani hotelurile in care stau, urmand sa-si negocieze alte contracte sau sa se mute in chirie, transmite Mediafax. Zgonea a precizat ca fiecare deputat va primi 4.000 de lei pentru cazare in Bucuresti, suma cu care poate sa isi negocieze personal un alt contract la hotel sau sa se mute in chirie.
Aceasta norma a fost adoptata luni seara, de catre Biroul permanent al Camerei, intrunit in sedinta de urgenta, dupa adoptarea de catre Parlament a noului Statut al deputatilor si senatorilor.

“Noul Statut are noi revederi care reduc cheltuielile cu privire la mandat. E un pas catre reforma, am reusit in 7 luni ce nu am reusit in 7 ani, e un pas inainte. Am aprobat initierea unei sume forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare in muncipiul Bucuresti, de 4.000 de lei”, a spus Zgonea, dupa sedinta Biroului permanent.

“In acest moment sunt toate documentele pregatite astfel incat secretarul general sa informeze grupurile politice parlamentare si deputatii care locuiesc la hotel ca in urmatoarele 2 saptamani, maxim 3 saptamani, vor trebui sa paraseasca hotelul, pentru ca din punct de vedere legal Camera nu-si va putea permite sa plateasca acea suma si nici nu mai are o relatie contractuala, dupa publicarea Statutului, cu companiile hoteliere”, a spus Zgonea.

El a precizat ca Biroul permanent a aprobat toata documentatia de reziliere a contactelor dupa ce, legal, Statutul va fi publicat in Monitorul Oficial, astfel incat deputatii vor avea resursele acoperite de cazare si pana se publica Statutul, si dupa ce se publica.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.