Doi deputati PSD critica regionalizarea lui Liviu Dragnea: Se construiesc regiuni pentru cine le va conduce, nu pentru cetateni

Doi deputati PSD critica regionalizarea lui Liviu Dragnea: Se construiesc regiuni pentru cine le va conduce, nu pentru cetateni

by August 8, 2013 0 comments

COMITETUL EXECUTIV NATIONAL AL PSDAdrian Solomon, deputat PSD de Vaslui, a atacat public joi procesul de regionalizare gestionat de ministerul Dezvoltarii, condus de Liviu Dragnea. “Nu avem studii serioase, nu avem nimic la baza pentru aceste discutii. Aceste lucruri trebuie gandite altfel. Se fac regiuni pentru oamenii care le vor conduce, nu pentru cetateni”, a spus Solomon, citat de Agerpres. Si Gabriela Cretu, senator PSD de Valui, a dat de inteles ca nu e de acord cu regionalizarea: “Diferenta dintre noi si alte judete este ca aici se exprima anumite opinii, chiar si atunci cand sunt in contradictie cu ale sefilor. In toate judetele mai sarace opiniile sunt aceleasi”.
Cei doi parlamentari PSD au facut declaratiile cadrul dezbaterii ‘Regionalizarea si problemele locale’, organizata joi la Vaslui de AGERPRES.

Declaratiile lui Adrian Solomon:

  • Nu avem studii serioase, nu avem nimic la baza pentru aceste discutii. Aceste lucruri trebuie gandite altfel. Se fac regiuni pentru oamenii care le vor conduce, nu pentru cetateni.
  • Eu sunt si pentru si impotriva regionalizarii. E un sistem care a reusit in Europa Occidentala, dar lumea vede ca oamenii au ramas fara loc de munca, ca anumite institutii nu mai au macar niste oficii in orasele mici.
  • Noi platim asigurari si taxe si trebuie sa primim adeverinte acolo unde platim si unde lucram. Astfel de lucruri sunt inadmisibile. Unirea a fost facuta de sus si nu de jos si asa se va face si regionalizarea, dar punem la un loc structuri administrative care nu au nicio legatura

Declaratii facute de Gabriela Cretu:

  • Diferenta dintre noi si alte judete este ca aici se exprima anumite opinii, chiar si atunci cand sunt in contradictie cu ale sefilor. In toate judetele mai sarace opiniile sunt aceleasi. Pana la urma, orice chestiune care implica oamenii este politica, nu doar administrativa.
  • Regionalizarea e o problema politica. Daca adanceste decalajele intre judete, este o masura de dreapta, daca le reduce, este o masura de stanga, iar eu vorbesc in calitate de om de stanga’, a declarat Gabriela Cretu.
  • Exista temeri importante si justificate. S-ar putea sa construim solutii minunate la probleme inexistente. De asemenea, sa nu confundam lucrurile. Un pol de crestere nu reprezinta neaparat un pol de dezvoltare. Dezbaterea e buna, ideile le vom folosi, dar importante sunt capacitatea administrativa, volumul si directionarea surselor financiare si stabilitatea legislativa.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.