Fostul prim-ministru, Calin Popescu Tariceanu, critica dur politica Guvernului Ponta

Fostul prim-ministru, Calin Popescu Tariceanu, critica dur politica Guvernului Ponta

by August 6, 2013 0 comments

calin-popescu-tariceanu[1]Majorarea impozitelor pe chirii este o greşeală. O spune fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care critică guvernul pentru măsura care ar urma să fie promovată, dar şi pentru reducerea TVA la pâine. Conform unor surse oficiale, citate de Mediafax, Guvernul şi FMI au discutat, la ultimele negocieri, despre impunerea unor noi taxe pe veniturile obţinute din închirierea imobilelor, începând de anul viitor. O măsură criticată deja de voci importante din USL.
“Mi se pare că măsura introducerii unui impozit suplimentar pe proprietate închiriată nu va face decât să încurajeze oamenii să devină într-un număr mai mare proprietari, să-şi asigure bătrâneţea liniştită – în acest fel povara statului scade – e o politică fundamentală greşită. O majorare a fiscalităţii e intotdeauna o frână pentru creşterea economică. România are nevoie de stimulente pentru relansarea cresterii economice şi orice măsură de creştere a fiscalităţii nu va face decât să întârzie relansarea economică. Nu este singura greşeală a guvernului, spune fostul premier. Potrivit acestuia, reducerea TVA la pâine nu va aduce scăderea evaziunii fiscală din domeniul panificaţiei ci doar va scădea încasările la buget”, a declarat Tăriceanu la Realitatea TV.

Liberalul a apreciat, de asemenea, că reducerea TVA la pâine ar fi o greşeală. “În ce priveşte TVA la pâine, m-am declarat impotriva măsurii încă din momentul în care a fost în discuţia conducerii USL şi am explicat că măsura preconizatî de scădere nu va scoate la lumina partea nefiscalizată. Vom continua să rămânem în aceeaşi situaţie
Singura consecinţă palpabilă va fi o diminuare a veniturilor la buget – pe care guvernul nu şi-o poate permite. Are o serie de obligaţii pe care trebuie sa le onoreze”, a spus el.

Fostul premier mai spune că va încerca, în delegaţia permanentă ce va avea loc la sfârşitul lunii, să îşi convingă colegii ca introducerea de noi impozite reprezintă o greşeală.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.