Marin Condescu ar putea fi cercetat penal pentru inselaciune

Marin Condescu ar putea fi cercetat penal pentru inselaciune

by August 2, 2013 0 comments

LPF2007 - PANDURII TARGU JIU - U CLUJMarin Condescu, presedintele CA al formatiei Pandurii Targu-Jiu, ar  putea fi cercetat pentru inselaciune in dosarul contractului de cesiune dintre club si firma care asigura tichete de masa pentru mineri, ancheta fiind preluata de Parchetul Tribunalului Gorj, spun surse judiciare pentru Mediafax. Ancheta in dosarul contractului de cesiune dintre Clubul Pandurii si firma care asigura tichete de masa pentru minerii din fosta Societate Nationala a Lignitului (SNL) Oltenia va fi continuata de Parchetul Tribunalului Gorj, dupa ce procurorii Parchetului Judecatoriei Târgu Jiu si-au declinat competenta în acest caz.
Conform unor surse judiciare, procurorul de caz a constatat ca faptele comise de liderul sindical Marin Condescu pot fi încadrate la acuzatia de înselaciune, care sunt de competenta Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj.

Marin Condescu, presedinte al Federatiei Nationale Mine Energie (FNME), dar si al Consiliului de Administratie al clubului Pandurii Târgu Jiu, acuzat ca ar fi falsificat contractul de cesiune, a fost audiat, luni, la Politia Gorj, declarând ca nu are nicio problema de natura penala si ca nu s-au comis ilegalitati în acest dosar.

Surse judiciare spun, însa, ca Parchetul Judecatoriei Targu Jiu a dispus inceperea urmaririi penale fata de liderul sindical pentru acuzatia de complicitate la abuz în serviciu si uz de fals, încadrarea faptelor sale schimbându-se dupa audierile de la IPJ Gorj.

Aceleasi surse judiciare apreciaza ca si Parchetul Tribunalului Gorj îsi va declina competenta în acest dosar, calitatea de presedinte a lui Condescu la Federatia Nationala Mine Energie impunând ca ancheta sa fie preluata de Directia Nationala Anticoruptie. În plus, în dosar mai sunt anchetati si acuzati de abuz în serviciu fostul director general Daniel Burlan si fostul director economic Daniel Olaru, de la fosta Societate Nationala a Lignitului Oltenia, parte a actualului Complex Energetic Oltenia.

Dosarul vizeaza modul în care în anul 2011 Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu si SNL Oltenia au încheiat un contract de cesiune cu firma Edenred România SRL, cea care distribuia tichete de masa pentru mineri. Contractul a avut o valoare de 1,6 milioane lei si, conform unei declaratii dintr-o conferinta de presa, din luna iunie, a managerul privat al CEO, Laurentiu Ciurel, firma distribuitoare de tichete trebuia sa îsi primeasca banii de la Pandurii, conform întelegerii avute cu SNLO, unitatea miniera virând sumele prin intermediul clubului de fotbal.

“Nu înteleg unde vad unii ceva ilegal la acest contract, atâta timp cât noi, partile semnatare, nu avem o problema cu acel contract. Poate sa cerceteze cine ce doreste, nu ne deranjeaza. Vreau doar sa spun ca acest contract a avut aprobari inclusiv de la Adunarea Generala a Actionarilor si Consiliul de Administratie al Clubului, iar în procesul de licentiere, pentru a putea evolua în campionat, datoria respectiva a fost evidentiata în contabilitate. Nu se joaca nimeni cu lucruri de genul acesta, asa cum poate si-ar dori unii”, a afirmat Marin Condescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.