Situatie paradoxala in fotbalul romanesc: Rapid este retrogradata in divizia secunda dupa ce a jucat 2 meciuri in liga 1

Situatie paradoxala in fotbalul romanesc: Rapid este retrogradata in divizia secunda dupa ce a jucat 2 meciuri in liga 1

by August 2, 2013 0 comments

535276-cp9910-suporteri-rapid-fular-rapid-iubire-fara-sfarsit[1]Surse din cadrul FRF anunţă că pe adresa Federaţiei a sosit o adresă din partea TAS, în care Instanţa de la Lausanne confirmă faptul că a acceptat plângerea formulată de Concordia Chiajna şi că formaţia ilfoveană va lua locul Rapidului în Liga I. Decizia este executorie, anunţă Pro Sport.TAS dispune ca rezultatele Rapidului să fie anulate, urmând ca formaţia Concordia Chiajna să fie reprogramată pentru a juca împotriva lui FC Vaslui şi Viitorul Constanţa.

 

“Ştiam că aşa se va întâmpla. Lumea zicea că sunt nebun, dar eu mă bazam pe lucruri concrete. În această dimineaţă am fost anunţaţi de avocat şi de cei de la TAS că am câştigat. Rapid nu avea cum să continue în Liga 1, deoarece nu a primit licenţă de funcţionare pentru această categorie. Rămâne să vedem ce decide federaţia. FRF e obligată să ne repună în drepturi şi să retrogradeze Rapidul”, a declarat antrenorul Concordiei, Ionuţ Chirilă, pentru digisport.ro.

Iniţial, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins memoriul înaintat de clubul Concordia Chiajna împotriva desfăşurării barajului pentru menţinerea în Liga I, astfel că Rapid a fost înscrisă în Liga 1 şi a disputat deja meciurile din primele două etape, cu FC Vaslui (1-2) şi Viitorul (1-1).

 

“Cererea de suspendare înaintată de CS Concordia a fost respinsă, astfel că formaţia FC Rapid Bucureşti rămâne calificată pentru ediţia următoare a campioantului Ligii I, în urma victoriei obţinute în meciul de baraj cu CS Concordia.

 

Judecata TAS va continua şi, atât timp cât nu a fost înregistrată nicio solicitare privind o procedură de urgenţă, calendarul procedural va fi stabilit în concordanţă cu regulamentele TAS”, se arată pe site-ul oficial al TAS.

 

Conform regulamentului, într-o astfel de situaţie Rapid ar fi retrogradată în Liga a II-a, în timp ce locul său ar urma să fie luat de Concordia Chiajna.

 

Dănuţ Perjă, team-manager ale echipei din Giuleşti, susţine că Rapid nu a primit nici o decizie.

 

“Nu am primit nici o înştiinţare oficială, aşteptăm şi noi decizia”, a spus managerul sportiv pentru GSP.

 

“La club nu există nici o înştiinţare oficială. Astăzi trebuie să se dea o decizie”, a spus şi Nicolae Cristescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.