Crin Antonescu: Nimeni nu are motive sa-l persecute pe Liviu Dragnea

Crin Antonescu: Nimeni nu are motive sa-l persecute pe Liviu Dragnea

by September 27, 2013 0 comments

usl-va-initia-motiune-de-cenzura-daca-se-asuma-raspunderea-pe-comasare-si-numar-de-parlamentari-116043[1]Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat ca, personal, sustine alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, dar nu este de acord cu alegerea presedintelui de Consiliul Judetean de catre consilieri, dupa ce un proiect de lege initiat de liberali in acest sens l-a iritat vizibil pe prim-vicepresedintele PSD Liviu Dragnea, care a cerut o reuniunea de urgenta a USL.
Antonescu s-a declarat de acord a declarat de acord cu necesitatea unei discutii in USL, in conditiile in care “sunt destule lucruri de clarificat in interiorul Uniunii pentru ca sa putem merge mai departa asa cum ne-am angajat in fata cetatenilor Romaniei”.

Dar, a adaugat acesta, acuzatiile lansate de Liviu Dragnea “sunt niste chestiuni pe care cred ca ar fi trebuit sa le discutam in interiorul Uniunii”, notand ca si PNL este nemultumit de faptul ca proiectul Codului Silvic “sta de multa vreme in dezbatere publica”, desi “trebuia conform calendarului sa intre de mult in dezbaterea guvernului”.

“Nu are nimeni niciun motiv sa-l persecute pe dl Dragnea, asta e clar”, a subliniat el, mentionand ca “nu intra in fisa postului meu sa comentez declaratii”.

In ceea ce priveste proiectul de lege initiat de liberali, si care prevede alegerea primarilor in doua tururi de scrutin si a presedintilor de Consilii Judetene de catre consilieri, Crin Antonescu ca PNL si PSD au avut o intelegere “care e valabila de a discuta la nivelul USL de pachetul de legi electorale”.

“O vom face”, a precizat liderul PNL, subliniind ca “nimeni nu poate lua initiativa unor parlamentari, e dreptul lor” dar admitand ca “e bine ca initiativele majore sa incercam sa le avem impreuna”.

“Eu stiu vreo trei acte politice majore mai importante si cu efecte imediate care s-au luat fara consultare in USL si e neplacut”, a adaugat el, mentionand insa ca i le va spune personal lui Liviu Dragnea.

Referitor la proiectul de lege al parlamentarilor liberali, Crin Antonescu a precizat ca sustine alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, iar propunerea “nu e impotriva unui partid sau altul, este in favoarea cetateanului”, in conditiile in care “peste tot in lumea asta primarii se aleg in doua tururi”.

Insa Antonescu nu este de acord ca propunerea ca presedintii de consilii judetene sa fie alesi de consilierii locali, ci tot in doua tururi de scrutin.

In plus, a adaugat presedintele PNL, la Camera Deputatilor “ar trebui revenit la sistemul de liste”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.