Crin Antonescu: Premierul ar trebui sa ne explice cat costa tara noastra daca nu se face proiectul Rosia Montana

Crin Antonescu: Premierul ar trebui sa ne explice cat costa tara noastra daca nu se face proiectul Rosia Montana

by September 10, 2013 0 comments

crin_antonescu[1]Presedintele PNL, Crin Antonescu, copresedinte al USL, a afirmat marti ca premierul Victor Ponta ar trebui sa explice cat costa tara noastra daca nu se face proiectul Rosia Montana si cine a angajat statul roman astfel incat sa se ajunga intr-o asemenea situatie, relateaza Agerpres. “Ca despagubiri ingrozitoare pandesc statul roman: ar trebui sa stim cu totii, opinia publica, despre ce despagubiri este vorba. De unde decurg aceste despagubiri? Ca eu nu am habar. Mie niciodata premierul Ponta nu mi-a spus ce riscam noi, ca despagubiri, statul roman, daca nu executam acest proiect. Pai, daca sunt despagubiri, atunci primul-ministru ar trebui sa fie campionul acestui proiect, venind in Parlament, pledand pentru el si explicand cat ne costa daca nu-l facem si cum am ajuns in situatia asta”, a declarat Antonescu, intr-o interventie la Antena 3.

Liderul liberalilor a afirmat ca nu a fost informat cu privire la includerea pe ordinea de zi a Guvernului a proiectului Rosia Montana, ci a aflat acest lucru de la ministrii liberali.

“Eu personal nu am fost informat nici macar de aparitia pe ordinea de zi a Guvernului a acestui proiect. Am fost informat de catre ministrii mei, am avut o discutie post factum cu domnul Ponta. Am inteles explicatiile, dar nu s-a spus nimic de despagubiri. Dar de ce trebuie sa platim noi despagubiri? Cine si cand a angajat statul roman in asa fel incat astazi sa nu mai avem putere de decizie in tara noastra si pe resursele noastre, sub amenintarea unor despagubiri? Sa ne spuna! Ca eu sunt convins ca nu domnul Ponta a facut treaba asta”, a sustinut Antonescu.

Premierul Victor Ponta a afirmat, marti, ca in cazul in care Parlamentul respinge proiectul de la Rosia Montana licenta de exploatare nu se va pune in aplicare.

El a precizat ca licenta de exploatare exista inca din 1999-2000 si a adaugat ca pierderile calculate de catre companie, evaluari cuprinse in contractul cu RMGC, sunt de pana la 2 miliarde de dolari.

”Exista din 1999-2000 licenta de exploatare. (…) In 14 ani Guvernul nu a luat o decizie. Am considerat ca este un gest normal sa finalizez negocierile si sa cer votul Parlamentului. E clar ca nu se va da acest vot. Nu se pune problema sa acceptam suma de 2 miliarde de dolari. Licenta de exploatare in acest caz (n.r. in care Parlamentul va respinge proiectul de lege) nu se va pune in aplicare. (…) In Guvern toata lumea si-a dat avizul apoi s-a luat o decizie politica. Iau act de ea si o respect”, a declarat Ponta.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<