Crin Antonescu solicita o intrevedere cu Victor Ponta prin intermediul ministrilor sai

Crin Antonescu solicita o intrevedere cu Victor Ponta prin intermediul ministrilor sai

by September 11, 2013 0 comments

victor-ponta-351-i-crin-antonescu1317645522[1]Crin Antonescu a declarat miercuri seara ca i-a transmis premierului Victor Ponta, prin intermediul ministrilor liberali care au participat la sedinta de guvern din aceeasi zi, sa se convoace o reuniune a USL in care sa se discute chestiunile legate de proiectul Rosia Montana, in contextul informatiilor vehiculate despre posibilele despagubiri care ar putea fi cerute Romaniei.

“Eu cred ca nu ar fi deloc rau, am transmis prin colegii mei care au mers la sedinta de Guvern, sa avem o reuniune a USL sa lamurim aceste lucruri”, a spus Antonescu, in fata ziaristilor prezenti la Palatul Parlamentului.

Intrebat de ziaristi daca a avut vreo discutie de luni pana astazi cu primul ministru, Crin Antonescu a raspuns: “Ce azi? De luni, nu. Ultima discutie cred ca am avut-o sambata sau duminica”.

Liderul PNL a precizat ca nu exista atacuri intre el si seful executivului si a pus pe seama agendelor diferite lipsa acestor discutii: “Sigur ca sunt niste lucruri de clarificat, am avut agende diferite, nici guvernul nu a stat, nici eu, la Senat, nu am fost lipsit de activitati (…) Vom discuta”.

Acesta a reafirmat ca nu are nicio cunostinta despre posibilele daune care ar putea fi solicitate Romaniei daca se stopeaza proiectul Rosia Montana si le-a cerut celor care au date despre astfel de despagubiri sa le faca publice.

“Ideea ca Romania are asa din senin de platit niste despagubiri… De ce? Ce a facut Romania? Drepturile cui le-a incalcat? Daca premierul nu v-a spus (despre despagubiri, n.r.), cum as putea sa va spun eu, care nu sunt seful guvernului, nu sunt ministru, nu am incheiat nici un contract?”, i-a intrebat el pe ziaristi.

Crin Antonescu a avertizat ca Parlamentul Romaniei “nu va vota niciodata o lege sub acest gen de amenintari” si s-a declarat surprins ca informatiile despre presupusele despagubiri au aparut imediat dupa ce a anuntat ca nu sustine acest proiect.

“Nu am nicio legatura, nicio obligatie fata de firma canadiana. De unde sa stiu eu pe ce se poate baza o cerere de despagubire? Poate sa o faca cineva pagubit. Parlamentul nu a incheiat contract cu nimeni, PNL nu a incheiat niciun contract cu nimeni, nu inteleg de ce se cultiva misterul in jurul unor asemenea date”, a continuat acesta.

El a precizat ca ar fi “normal ca premierul sa dea explicatii” dar nu este vorba de niciun atac, dupa care a adaugat: “Daca aveam asemenea elemente, nu e normal ca si parlamentarii sa le stie?”.

Acesta a mentionat ca si-a intrebat si ministrii liberali daca au idee despre astfel de despagubiri si “nici unul dintre ei nu stie nimic”, mentionand insa ca “daca exista obligatii ale statului roman, e evident ca ele nu au fost contractate de guvernul Ponta”.

Intrebat cum priveste acuzatiile din PSD la adresa sa si declaratia ministrului Mediului, Rovana Plumb, Crin Antonescu a raspuns: “Tot ce as comenta, cu umilinta aproape, e ca nu doar ca parlamentari suntem tinuti sa vedem pozitia cetatenilor, sa-i reprezentam, si ca in calitate de ministri sau prim ministrii nu ne putem dedubla”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.