Curtea Constitutionala: Legea privind eutanasierea cainilor comunitari este constitutionala

Curtea Constitutionala: Legea privind eutanasierea cainilor comunitari este constitutionala

by September 25, 2013 0 comments

caini[1]Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercuri ca legea privind cainii fara stapan este constitutionala, informeaza Agerpres. Dupa anuntul CCR, mai multe persoane care iau parte la protest s-au intins pe jos pe Calea 13 Septembrie, in fata Senatului, blocand accesul in zona, transmite B1TV. Potrivit posturilor de televiziune, judecatorii CCR au parasit sediul institutiei printr-o iesire secundara, evitand astfel o intalnire cu protestatarii.

Potrivit legii privind cainii comunitari, animalele vor fi tinute in adaposturi timp de 14 zile lucratoare, perioada in care pot fi revendicati sau adoptati.

Dupa aceasta perioada, cainii pot fi tinuti in adapost, daca exista locuri disponibile si fonduri necesare. In caz contrar, vor fi eutanasiati.

Mediafax informeaza ca anuntul a fost facut de catre presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, care a declarat ca CC a apreciat ca sesizarea privind legea este neintemeiata, iar legea este constitutionala, pentru ca s-a respectat decizia anterioara.

“Noi am apreciat ca articolul 1 alineatul 8, care a fost declarat neconstitutional data trecuta, a fost pus de acord cu decizia CC, deci acum eutanasierea nu mai este o masura lasata la indemana exclusiva a autoritatilor locale, legea spune in ce conditii se poate ajunge la eutanasiere, e ultima masura si o masura extrema”, a adaugat Zegrean.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.