Elena Udrea: Ne indreptam spre un dezastru economic. Ponta a incasat pana acum mai putin cu un miliard de euro

Elena Udrea: Ne indreptam spre un dezastru economic. Ponta a incasat pana acum mai putin cu un miliard de euro

by September 29, 2013 0 comments

Deputatul PDL Elena Udrea atrage atenţia asupra faptului că exerciţiul bugetar pe primele 8 luni ale anului 2013 reprezintă un dezastru pentru România. Motivul principal este dat de încasările mult sub aşteptări şi de cheltuielile nejustificate pe bunuri şi servicii. În opinia deputatului democrat-liberal, Guvernul Ponta nu va reuşi să atingă ţinta de deficit bugetar.elena_udrea[1]„Sinteza execuţiei bugetare pe perioada 1 ianuarie – 31 august 2013 , făcută public de Ministerul Finanţelor, dovedeşte fără putinţă de tăgadă incompetenţa Guvernului Ponta. Ne aflăm la un pas de un veritabil dezastru economic ce poartă ştampila USL. Încasările bugetare pe primele 8 luni ale anului au crescut cu 4,4%, în timp ce cheltuielile au crescut cu 4,8% în acelaşi interval. Suntem foarte departe de atingerea ţintei de deficit bugetar asumată în acordul cu FMI şi Comisia Europeană”, a declarat Elena Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a făcut un calcul din care rezultă că s-au încasat 4,185 de miliarde de lei mai puţin decât era în prognoza bugetară la începutul anului.

„USL se baza pe o creştere a veniturilor bugetare cu 7,47% în 2013 faţă de anul precedent. Creşterea este însă cu 3% mai mică decât era de aşteptat. Am încasat, în 8 luni, aproape cu 1 miliard de euro mai puţin decât ar fi trebuit. E o sumă fabuloasă dacă ne gândim că necesarul financiar pentru creşterea veniturilor bugetarilor a fost mai mic: doar 4,062 miliarde de lei. Am pierdut mai mult în 8 luni decât ar genera proiectul RMGC în 5 ani de zile şi Ponta trebuie să răspundă urgent cum a reuşit să încaseze cu 1 miliard de euro mai puţin”, a mai afirmat Elena Udrea.

Democrat-liberala susţine că problema nu este numai la încasările bugetare, ci şi la cheltuieli. Pe de o parte, există o scădere cu 9,7% a cuantumului alocat investiţiilor, ceea ce a generat creşterea şomajului de la 6,9% la 7,5% de la venirea Guvernului Ponta şi până acum.

În opinia Elenei Udrea, fondurile puţine avute la dispoziţie de Executiv sunt şi aşa cheltuite de o manieră nepotrivită.

„Ponta şi Antonescu promiteau reducerea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile cu 50%, pe motiv că acolo s-ar scurge banii către presupusă clientelă economică a PDL. Dar ei nu numai că nu le-au scăzut, dar le-au mărit cu 10,8%. Şi atunci te întrebi: de câte pixuri, telefoane, tonnere, automobile, agrafe de birou sau cadouri de protocol este nevoie ca să fie USL-iştii fericiţi? Iar răspunsul este în bani: de 500 de milioane de euro (2,257 miliarde de lei) cheltuiţi până acum pe astfel de prostii şi nimicuri”, a subliniat fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Elena Udrea a atras atenţia că şi încasările din fonduri europene sunt în scădere faţă de anul trecut: cu 3,8%. Ceea ce dovedeşte minciuna premierului Ponta şi a ministrului Teodorovici privind venirea în România a miliarde de euro. În opinia deputatului PDL, „coafarea cifrelor” a devenit sport naţional în guvernarea USL.

„Ne îndreptăm către un dezastru economic, pentru că avem un premier incompetent şi prea plin de el să realizeze că România, sub conducerea sa, se poate prăbuşi. Cifrele vorbesc mai puternic decât propaganda USL. Ele strigă din toţi rărunchii: demisia! Dar Victor Ponta nu mai are de foarte mult timp urechi pentru adevăr”, a concluzionat Elena Udrea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.