Ministrul Transporturilor: Daca privatizarea CFR Marfa nu se va realiza la termen, ea va fi reluata

Ministrul Transporturilor: Daca privatizarea CFR Marfa nu se va realiza la termen, ea va fi reluata

by September 24, 2013 0 comments

Greva-la-CFR[1]Procedura de privatizare a CFR Marfa este “in termen”, dar va fi reluata daca nu se va finaliza in graficul stabilit, respectiv pana la jumatatea lunii octombrie, a declarat marti ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, raspunzand unor intrebari, relateaza Mediafax. “CFR Marfa este intr-o procedura de privatizare. (…) Cel care cumpara este inca in termen pentru a depune garantia si pentru a face toate diligentele necesare. Atat timp cat este in termen si nu avem motive sa ne indoim de buna credinta, suntem in regula cu procedura de privatizare si sigur ca noi ne dorim ca privatizarea aceasta finalizeze cu succes”, a afirmat ministrul.

Ea a adaugat ca nu doreste sa comenteze anumite speculatii care se fac pe marginea acestui subiect.

“Daca nu se finalizeaza privatizarea, se va relua procedura de privatizare. Este foarte simplu. Acesta este singurul plan B care este la dispozitia noastra din punct de vedere legal”, a spus ea, intrebata daca se lucreaza la un alt plan in cazul in care procedura esueaza la mijlocul lunii octombrie.

Grup Feroviar Roman (GFR), detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat castigator in luna iunie in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Hotararea de Guvern privind privatizarea transportatorului feroviar de marfa a fost publicata la jumatatea lunii august in Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzactiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a actului normativ, respectiv jumatatea lunii octombrie.

Actul normativ stabileste ca finalizarea tranzactiei, constand in transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de actiuni, va fi realizata sub conditia incheierii unui contract de escrow in termnen de 30 de zile de la data semnarii contractului de vanzare de actiuni.

Contractul de escrow va fi anexa la contractul de vanzare de actiuni si va avea ca obiect, in principal, plata de catre cumparator a 10% din pretul de cumparare (90,49 milioane lei) in termen de doua zile de la data contractului de escrow.

Transferul dreptului de proprietatea asupra actiunilor majoritare la CFR Marfa este conditionat totodata de “emiterea de catre Consiliul Concurentei a unei adrese sau decizii” in conformitate cu dispozitiile Legii concurentei “si/sau emiterea unui asemenea document de catre alte autoritati de concurenta competente”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.