Neculai Ontanu, Marian Vanghelie si Robert Negoita lipsesc de la intalnirea primarilor pentru cazul copilului ucis de maidanezi

Neculai Ontanu, Marian Vanghelie si Robert Negoita lipsesc de la intalnirea primarilor pentru cazul copilului ucis de maidanezi

by September 5, 2013 0 comments

SORIN OPRESCU - TRIBUNALUL BUCURESTIPrimarul sectorului 2, Neculai Ontanu, lipseste de la intilnirea convocata joi de primarul general Sorin Oprescu cu toti primarii de sector pentru a gasi solutii pentru problema maidanezilor. In sectorul lui Ontanu s-a intimplat tragedia copilului ucis de maidanezi, iar edilul si-a declinat imediat orice raspundere. Si Marian Vanghelie (prima sector 5) si Robert Negoita (primar sector 3) lipsesc de la intilnire, fiind reprezentati de viceprimari. Oprescu insusi a venit in tara la trei zile dupa tragedie. Oprescu s-a intalnit joi, de la ora 12,00, cu primarii de sectoare si cu prefectii din Bucuresti si Ilfov, pentru a stabili masurile imediate privind situatia cainilor comunitari.

La intilnire au venit Andrei Chiliman (primar sector 1), Cristian Popescu Piedone (PC, primar sector 4) si Rares Manescu (PNL, primar sector 6).

La intalnirea au mai venit prefectul municipiului Bucuresti, prefectul judetului Ilfov, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, precum si liderii de grup ai partidelor politice reprezentate in CGMB, scrie Agerpres.

Primarul general Sorin Oprescu a anuntat miercuri ca va organiza un referendum privind eutanasierea cainilor fara stapan, iar aceasta consultare populara ar urma sa aiba loc in ultima duminica din septembrie sau prima duminica din octombrie. Potrivit primarului general, bucurestenii vor trebui sa raspunda la o singura intrebare si anume daca sunt de acord cu masura radicala in cazul cainilor comunitari.

“Eu fac ce spun cetatenii, asa pot face cu celeritate ce este corect. (…) Rezultatul referendumului imi va da dreptul sa pun presiune in Parlament pentru modificarea legii de protectie a animalelor”, a afirmat Oprescu.

Joi va incepe si o ancheta privind activitatea din ultimii 10 ani a Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), al carei rezultat va fi prezentat peste sapte zile.

Acest demers a fost initiat dupa ce un copil de patru ani a fost ucis de cainii maidanezi pe un teren de langa Parcul Tei din Capitala.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.