Se apropie sfarsitul! Crin Antonescu avertizeaza ca premierul Victor Ponta ar trebui sa demisioneze daca se rupe USL

Se apropie sfarsitul! Crin Antonescu avertizeaza ca premierul Victor Ponta ar trebui sa demisioneze daca se rupe USL

by September 17, 2013 0 comments

usl-intra-in-greva-parlamentara[1]Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, într-un interviu pentru Gandul, că Victor Ponta ar trebui să se hotărască dacă îi mai susţine candidatura la prezidenţiale, liberalul precizând şi că, dacă USL se rupe, Ponta ar trebui să demisioneze din funcţia de premier. Anterior, Ponta a declarat, luni seara, la un post TV, că PSD nu îl va susţine “cu forţa” pe Antonescu la prezidenţiale dacă acesta nu va dori sprijinul social-democraţilor.

“Dacă cineva îşi va imagina în PSD că Antonescu o să tacă aşa, ca la Partidul Comunist, sau o să meargă pe brânci ca să iasă preşedinte susţinut de PSD, se înşală amarnic. Acest lucru îl ştiu şi domnul Ponta, şi toţi oamenii din PSD. După cum îl ştiu şi cei din PNL. (…) Atitudinea de multe luni de zile, nu a domnului Ponta personal, dar a postului său de televiziune, a multor oameni din PSD de a se comporta ca şi cum Preşedinţia României este ceva ce stă în seif pe la Cluj pe la domnul Rus şi ne-o dau sau nu ne-o dau nouă, liberalilor, sau mi-o dau sau nu mi-o dau mie este de neacceptat. Oricum, Preşedinţia României se obţine de la cetăţenii României. Eu nu am înţeles niciodată şi nu voi înţelege protocolul şi angajamentele USL în sensul de a fi preşedinte pentru USL, pentru PSD, pentru România. Dacă voi fi preşedinte, voi fi pentru România. Dacă USL mă sprijină în această idee, bine, dacă nu, nu. Ca să punem simplu capăt acestor speculaţii, nu am stat şi nu stau cu mâna întinsă la uşa PSD. PSD îşi respectă sau nu nişte angajamente politice, îl priveşte, dar cred că ar trebui să încetăm cu acest subiect jenant. Acest subiect nu a fost deschis de mine, el nu a apărut acum, el este purtat prin oficioasele PSD de multă vreme şi cred că ar fi bine să ne clarificăm”, a spus Crin Antonescu.

Antonescu a adăugat că a fost atacat de Victor Ponta prin interpuşi şi prin “postul său de casă”.

“Am încasat toate aceste atacuri, dar nu pot încasa ipocrizia cuiva care îmi spune «Eu nu l-am atacat niciodată pe prietenul meu Crin». Păi are cine să o facă. Dacă vedeţi ce apare în fiecare zi pe postul de casă al domnului Victor Ponta, cred că nu mai este niciun dubiu. Totuşi, am mers mai departe. Nu putem face pe proştii, pentru că nu suntem”, a afirmat Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că nu va încerca ruperea USL, dar nu poate garanta “pentru ceilalţi”.

Anterior, Ponta a declarat, luni seara, la un post TV, că PSD nu îl va susţine “cu forţa” pe Antonescu la prezidenţiale dacă acesta nu va dori sprijinul social-democraţilor.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<