Traian Basescu: Ca partid, admir PSD. Va avea un candidat propriu la prezidentiale

Traian Basescu: Ca partid, admir PSD. Va avea un candidat propriu la prezidentiale

by September 29, 2013 0 comments

TRAIAN BASESCU - PETROMCel mai mare dezastru pentru România, în momentul de faţă, ar fi o criză politică, spune Traian Băsescu. Invitat, duminică, în emisiunea “După 20 de ani”, preşedintele a vorbit despre şansele pe care Crin Atonescu sau Victor Ponta le-ar avea în eventualitarea în care ar candida la alegerile prezidenţiale. “Nu e o joacă între ei, dar sper să nu întindă elasticul până plesneşte”, a spus Traian Băsescu, referitor la disputele dintre cei doi lideri.

 

Întrebat dacă îl vede pe Crin Antonescu preşedinte anul viitor, Băsescu a răspuns: “Sincer, nu.” Cât despre şansele lui Victor Ponta, preşedintele a adăugat: “Nicinul din ei nu este ce ar trebui României. Nu am pe cineva despre care să spun ‘Acest om e bun pentru a fi preşedinte!‘”.

 

“Mă uit la ei, mai ales la ce sunt în stare pentru voturi. Antonescu s-a urcat în trenul anti Roşia Montană, deşi habar nu are ce e acolo, Ponta, în trenul pro Roşia Montană, deşi nici el nu ştie ce e acolo că, dacă ştia, termina corect negocierea cu Gold Corporation. Eu m-am urcat în trenul bătăliei cu corupţia”, a mai spus Băsescu.

 

În momentul de faţă, spune Băsescu, nu se poate vorbi de un candidat ideal pentru prezidenţiale.

 

“Nu avem, în momentul de faţă, un candidat ideal. Este secetă”, a spus Băsescu.

 

Întrebat dacă vede un tur doi între cei doi lideri principali ai Alianţei, Băsescu explică: “Unul din ei va fi în turul 2, dar nu poate să câştige. Nu cred că românii ar putea să voteze aşa ceva. Cred că PSD va avea candidat.”

 

De altfel, întrebat ce şanse are Mircea Geoană să fie propulsat în cursa prezidenţială, din partea PSD, Băsescu a comentat, ironic. “Geoană va fi tot timpul un candidat, cât o sa trăiască!”

 

“Dincolo de pact, mi s-ar părea anormal ca cel mai mare partid din România să nu aibă candidat. E o declasificare a partidului. PDL, când a fost cel mai mare partid ca procentaj, s-a dus singur împotriva tuturor partidelor şi a câştigat prezidenţialele, în 2009. M-a avut candidat pe mine. PSD are oameni mai maturi, mai buni manageri decât Ponta. Discutăm despre PSD, îi admir ca partid, îi dezaprob ca politică. Nu putem spune că sunt un partid nedemocratic. Că şi-au păstrat năravurile comuniste… E o realitate, dar nu sunt un partid nedemocratic, pe care să nu-l respecţi”, a spus Băsescu.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.