Traian Basescu: Pe francezi ii deranjeaza mai mult furtisagurile tiganilor dacat hotiile de miliarde ale gulerelor albe

Traian Basescu: Pe francezi ii deranjeaza mai mult furtisagurile tiganilor dacat hotiile de miliarde ale gulerelor albe

by September 30, 2013 0 comments

traian-basescu-citat-la-judecatoria-sectorului-5-in-procesul-cu-mugurel-surupaceanu-93900[1]Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că francezii sunt mai deranjaţi de “furtişagurile” romilor decât de faptul că îi “fură gulerele albe cu miliardele”, precizând că mesajul său către politicienii francezi, în problematica Schengen, este că “totul are o limită!”. “Aş face un comentariu la adresa politicienilor francezi, este simplu: totul are o limită, nu poţi să invoci minoritarea roma care este la Paris pentru Schengen. Schengen este cu totul altceva, şi minciuna că dacă nu intrăm în Schengen nu vor mai fi ţigani, romi, în Franţa este demontabilă cu ochiul liber. România nu e în Schengen şi romii sunt acolo. Dar Franţa de ce nu accesează bani de la UE destinaţi problemei roma. Aşa cum România accesează bani pentru programe pentru romi, şi Franţa poate accesa bani”, a afirmat Băsescu.

El a precizat că în cazul Schengen se aşteaptă ca Germania “să rămână corectă”.

Şeful statului a ţinut să sublinieze că nu l-a auzit pe preşedintele Franţei exprimându-se în această chestiune, dar a precizat că va “discuta sigur” în luna octombrie la Consiliul European.

“Trebuie să rămânem totuşi în nişte standarde europene. Nu ne mai poate reproşa nimeni că justiţia ascunde infractori, nu ne poate reproşa nimeni că nu ne-am dotat frontierele. Sigur, dacă este un semn de întrebare este cât de corecţi sunt oamenii de la frontiere şi asta e mai greu de evaluat, dar nu au decât să facă sondaje. Pot să trimită cetăţeni acoperiţi cu droguri să vadă dacă se înţeleg cu polişistul nostru de frontieră, cu vameşul. Îşi pot trimite oameni care să facă în frontieră lucruri ilegale pentru a testa durabilitatea sistemului de protecţie a frontierelor UE. Dar nu pot să spună: nu vrem pentru că sunt romi la Paris”, a mai declarat preşedintele.

În plus, Băsescu a precizat că nici pentru România prezenţa romilor la Paris nu este un lucru plăcut, dar aceasta afectează cetăţeanul francez prin prisma “furtişagurilor mici”.

“E mult mai deranjant furtişagul în autobuz sau cerşitul, pentru francezi, decât faptul că-i dă un tun o bancă. Asta-i realitatea. Când îi fură gulerele albe cu miliardele sunt mai puţin deranjaţi decât de un rom care întinde mânuţa”, a mai afirmat şeful statului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.