Baroul Bucuresti: Adrian Nastase ramane avocat. Condamnarea sa nu i-a afectat profesia

Baroul Bucuresti: Adrian Nastase ramane avocat. Condamnarea sa nu i-a afectat profesia

by October 21, 2013 0 comments

0HCAUZSHFXCA84HN7ICAXSV8YQCAZJ7OUNCANVGXTLCAF21B9WCAIAD8PSCA9FNY4DCALSWQ4FCAK9AY22CA0HCL9LCAY13FU3CAVQ9XPECAW0T44GCA7I8RJBCALCIJXACAK9RBJSCALK7P7ECATGQQV6Consiliul Baroului Bucuresti a decis, luni, ca Adrian Nastase poate ramane avocat, apreciind ca faptele care au stat la baza condamnarii fostului premier nu au afectat calitatea de avocat, a anuntat, luni, decanul institutiei, Ion Ilie Iordachescu, citat de Mediafax. Decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie Iordachescu, a spus ca luni, in sedinta Consiliului, s-a luat hotararea completarea motivatiei hotararii de mentinere pe tabloul avocatilor a lui Adrian Nastase.

“Completarea este in urmatorul sens, si anume: au fost aduse argumente ca faptele care au stat la baza condamnarii avocatului Adrian Nastase nu au afectat profesia de avocat” , a precizat Iordachescu.

Comisia formata din consilieri ai Baroului a analizat motivarea retinuta de Consiliu atunci cand acesta a decis mentinerea fostului premier in organizatia profesionala. Comisia nu a analizat in acest raport motivarea hotararii definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie de condamnare a lui Adrian Nastase, ci motivele date de Consiliul Baroului in decizia de mentinere a fostului premier in profesia de avocat.

Consiliul Baroului a trebuit sa se pronunte din nou in cazul excluderii ui Nastase, pentru ca Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) a considerat drept nesatisfacatoare motivele ce au stat la baza primei decizii si a cerut revizuirea acesteia.

Adrian Nastase a fost invitat la sedinta din 7 octombrie pentru a-si prezenta punctul de vedere cu privire la calitatea sa de avocat. Fostul premier nu s-a prezentat, intrucat a fost prezent la instanta suprema, acolo unde s-a judecat un nou termen al recursului din dosarul “Zambaccian”.

Decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie Iordachescu, a declarat, in 27 august, ca Adrian Nastase este suspendat din profesia de avocat din 2012, dupa ce a formulat o solicitare in acest sens.

Baroul Bucuresti a aratat, intr-un comunicat de presa, ca s-a hotarat prezentarea unui punct de vedere in cazul lui Nastase de catre o comisiei, in urma caruia sa fie adopta o decizie privind excluderea acestuia din avocatura. Solicitarea de apreciere asupra necesitatii reexaminarii motivarii deciziei Consiliului Baroului Bucuresti prin care s-a decis, cu majoritate, mentinerea lui Nastase in profesia de avocat a fost formulata de Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.