Ministrul de Interne a anuntat ca va pune capat manifestatiilor ilegale de protest impotriva Rosia Montana

Ministrul de Interne a anuntat ca va pune capat manifestatiilor ilegale de protest impotriva Rosia Montana

by October 21, 2013 0 comments

SIGURANTA NATIONALA - LEGIMinistrul de Interne, Radu Stroe, a declarat luni, intr-o videoconferinta cu prefectii, ca trebuie monitorizate mitingurile autorizate si traseele parcurse de manifestanti, pentru a se diminua “imaginea pe buna dreptate negativa in legatura cu faptul ca nu am aplicat legea pana la capat”. Ministrul a reiterat faptul ca autoritatile incearca sa evite conflicte intre cetateni si reprezentantii institutiilor statului si le-a atras atentia organizatorilor mitingurilor ca “totusi a trecut multa vreme” si ca “trebuie sa inteleaga faptul ca trebuie sa respecte legea, de voie si, daca va fi cazul, de nevoie”.

Radu Stroe ia parte luni dimineata la o videoconferinta cu prefectii avand ca tema pregatirea de iarna si gestionarea eventualelor situatii critice cauzate de fenomenele meteorologice periculoase. Printre temele abordate in sedinta de luni se numara si cea a protestelor care s-au desfasurat in ultima vreme in mai multe orase din tara.

“Este o problema care nu as spune neaparat ca tine de situatiile de urgenta dar poate e bine sa prevenim sa nu se ajunga intr-o asemenea ipostaza. Va trebui sa monitorizam toate aceste mitinguri, ma refer la cele autorizate, si mitinguri si traseele parcurse in astfel de situatii, astfel incat sa incepem sa diminuam imaginea pe buna dreptate negativa in legatura cu faptul ca nu am aplicat legea pana la capat”,  a declarat ministrul.

“Raman totusi ferm pe ideea pe care de altfel si dl prim-ministru a exprimat-o, si anume aceea ca vom incerca sa nu se ajunga la conflicte intre cetateni si reprezentantii institutiilor statului”, a adaugat Stroe.

Ministrul a precizat ca “totusi a trecut multa vreme si organizatorii mitingurilor trebuie sa inteleaga faptul ca trebuie sa respecte legea, de voie si, daca va fi cazul, de nevoie.”

Subiectul urmeaza sa fie discutat luni intr-o sedinta de comandament la nivelul MAI, a informat Stroe.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.