Victor Ponta: Imi reprosez declaratiile la adresa procurorului Lucian Papici

Victor Ponta: Imi reprosez declaratiile la adresa procurorului Lucian Papici

by October 7, 2013 0 comments

cabinetul-ponta-s-a-pus-pe-treaba-astazi-noii-ministri-pun-la-punct-o-noua-scrisoare-de-intentie-catre-fmi-144470[1]Premierul Victor Ponta a precizat, luni, răspunzând unei întrebări, că îşi reproşează faptul că a ieşit, vineri, cu o declaraţie, după înlocuirea lui Papici, el arătând că nu trebuia să vorbească despre persoane. “Trebuia să spun însă un lucru, pentru că ţine de ministrul Justiţiei şi ministrul Justiţiei e în Cabinetul meu, şi anume că s-a respectat legea, că susţinerile preşedintelui Băsescu sunt absurde şi împotriva legii, că este inacceptabil – asta mi se pare într-adevăr inacceptabil – ca preşedintele Băsescu să dea telefoane la procurorul general şi să-i spună să nu aplice legea. Foarte bine că a aplicat-o, conform legii”, a spus Ponta.

El a arătat că îi place această dezbatere “politică” cu preşedintele Traian Băsescu şi i-a transmis acestuia că atunci când şi se termină al doilea mandat “pleci acasă”.

 

“Mai spun un lucru, dar strict politic: îmi place această dezbatere politică cu domnul preşedinte Băsescu. Când ţi se termină al doilea mandat, pleci acasă. Şi sunt convins că înţelege şi el acest lucru. Ai două mandate, legea nu îţi dă voie, sau Constituţia în cazul domnul preşedinte Băsescu, să-l ai pe al treilea. La revedere!”, a spus Ponta.

 

Întrebat dacă îşi asumă criticile formulate vineri de Antonescu referitoare la poziţionarea sa deasupra legii, Ponta a răspuns: “Mi-asum toate criticile. V-am explicat ce spune legea. Nu poate sta nimeni mai mult de două mandate în funcţie. Ministrul Justiţiei, conform legii aprobate de faimoasa Macovei, face propuneri după ce expiră mandatele. Nu se poate face o propunere pentru un al treilea mandat, e împotriva legii”.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.