Notarul care a intocmit actele de imprumut pentru Ioana Basescu, verificat de Uniunea Nationale a Notarilor

Notarul care a intocmit actele de imprumut pentru Ioana Basescu, verificat de Uniunea Nationale a Notarilor

by November 20, 2013 0 comments

NUNTA - LUCIAN MITREA - ANDREEA BANICABiroul notarial unde a fost întocmit contractul de vânzare-cumpărare pentru terenul achiziţionat de Ioana Băsescu a fost verificat de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR), au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii uniunii. “S-a verificat legalitatea actelor autentificate de Biroul Notarial Aequitas care a realizat contractul de cumpărare a terenului pentru Ioana Băsescu”, a spus directorul de comunicare al UNNPR Alin Briceag, precizând că acest control a fost dispus în 14 noiembrie.

Rezultatele controlului urmează să fie făcute publice în cursul zilei de joi, a mai spus Briceag.

Ioana Băsescu a depus cererea acordare a creditului pentru achiziţionarea terenului de la Nana în data de 30 august 2013, aceasta fiindu-i aprobată în 6 septembrie, iar în 9 septembrie a semnat contractul de creditare, având de achitat o rată lunară de 30.206 lei până în august 2043.

Fiica preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu a făcut publice documentele aferente achiziţionării celor 290 de hectare de teren în comuna Nana, ea transmiţând presei duplicate ale contractului de vânzare-cumpărare, contractului de ipotecă şi contractului de credit. Potrivit documentelor, terenul a fost cumpărat de la firma SC Berfige SRL, reprezentată de Bertola Fioravante, cetăţean italian cu domiciliul în Monaco.

Preţul de vânzare este de 5.844.864, 26 lei, echivalentul a 1.306.845 euro. Suma de 1.244.864, 26 lei a fost achitată din surse proprii de către Ioana Băsescu prin transfer bancar. Restul sumei, de 4.600.000 de lei provenind din creditul acordat de CEC Bank, unitatea pilot Victoria. Data înscrisă pe document este 9 septembrie.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.