Traian Basescu anunta un nou obiectiv al politicii externe: reintregirea Romaniei

Traian Basescu anunta un nou obiectiv al politicii externe: reintregirea Romaniei

by November 28, 2013 0 comments

TRAIAN BASESCU - PETROMUrmatorul proiect politic pentru Romania, dupa NATO si Uniunea Europeana, este unirea cu Republica Moldova, a declarat, la TVR 1, presedintele Traian Basescu, care a precizat insa ca acest lucru nu se va intampla “maine”. “Mai devreme – nu va ganditi maine – sau mai tarziu, acest lucru se va intampla, pentru ca sangele apa nu se face. Romania a avut un proiect fundamental de tara – NATO. A avut un al doilea proiect de tara, UE. Eu cred ca un al treilea proiect fundamental trebuie sa fie unirea cu Moldova”, a afirmat Traian Basescu, la emisiunea “La varf” realizata de Mihai Radulescu.

Seful statului a subliniat ca acest lucru nu se poate face “brutal, nimic nu se poate face impotriva vointei romanilor din stanga si dreapta Prutului”, dar “un popor, cand are ocazia sa fie impreuna, sa stiti ca nu va renunta”.

“Eu cred ca acum e oportun sa o spunem, avem acest obiectiv, daca vor vrea moldovenii, am spus-o la Chisinau. Sunt convins ca daca la Chisinau va exista un interes unionist Romania va spune da fara sa ezite. Proiectul de tara pentru Romania, urmatorul proiect, pe care acum il putem spune, este vrem sa ne intregim tara”, a adaugat seful statului.

Mesajul vine cu doar o zi inaintea inceperii, la Vilnius, a summitului pentru Parteneriatul Estic, unde Moldova va parafa acordul de asociere cu Uniunea Europeana si intr-un moment in care tensiunile dintre Bruxelles si Moscova au devenit din nou tensionate.

De notat ca unul dintre argumentele folosite constant de Rusia si de opozitia comunista din Republica Moldova impotriva apropierii Chisinaului de UE este faptul ca Romania incearca de fapt sa anexeze acest stat, sub masca integrarii europene.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.