Consilier al premierului: Crin Antonescu nu stie cine ii este adversarul. Pare ca nu este hotarat cu cine sa lupte

Consilier al premierului: Crin Antonescu nu stie cine ii este adversarul. Pare ca nu este hotarat cu cine sa lupte

by December 3, 2013 0 comments

victor-ponta-afp[1]Dan Sultanescu, consilier al premierului Ponta, scrie pe obiectiv.info ca in acest moment batalia politica se da intre Traian Basescu si Victor Ponta, in timp ce Crin Antonescu si PDL sunt intr-o zona in care nu e clar care le sunt adversarii. Sultanescu il inteapa pe liderul PNL, spunind ca “pare ca nu este hotarat cu cine sa lupte”, si il atentioneaza ca “zona de atragere de nou electorat, alaturi de cel al USL, nu este ograda adversarului, ci zona publicului mai putin partizan, care ar vrea proiecte noi, depasirea vechilor batalii, constructie si atitudine pozitiva pentru viitor”.

Sultanescu vorbeste despre trei lupte in articolul sau.

Prima: Traian Basescu impotriva lui Victor Ponta, afirmand ca presedintele “blocheaza bugetul, chiar daca asta inseamna blocarea maririi de salarii pentru medicii rezidenti si pentru profesorii debutanti, sau punerea in aplicare a cresterii pensiilor si a salariului minim”. El scrie de asemenea ca Basescu “ii face ochi dulci” lui Crin Antonescu, pe care il prefera pentru turul doi.

A doua: Victor Ponta impotriva lui Traian Basescu. Potrivit lu Sultanescu, premierul ii cere presedintelui sa nu boicoteze bugetul, “vrea comisii de ancheta in legatura cu controversele cazului Calarasi, ii contesta deciziile si anunta ca, daca Traian Basescu ar reveni la butoane, ar merge tot pe modelul taierii de salarii si pensii, ca in 2010, asa cum insusi presedintele a recunoscut.” Acesta incearca sa il “tina de partea sa” pe Crin Antonescu, colegul de alianta, “cel cu care a sustinut ani de zile aceasa batalie politica”. Mai mult, Ponta a fost fortat de reactivarea presedintelui si de pasivitatea lui Antonescu.

Al treilea punct atins de Sultanescu este Crin Antonescu, cel care “pare ca nu est foarte hotarat cu cine sa se lupte”.  “Publicul constata ca numarul de atacuri la adresa colegului de USL, Victor Ponta, este de vreo patru ori mai mare decat numarul de atacuri la adresa lui Traian Basescu. De asemenea, voit sau nu, de vreo sase-sapte ori in ultimele luni, Crin Antonescu i-a dat dreptate lui Traian Basescu in disputa acestuia cu Victor Ponta, conturand impresii confuze sustinatorilor sai. Pana la urma, asumarea sau nu a disputei cu regimul Basescu este usor de facut, iar eliminarea dubiilor poate fi facuta la fel de usor. Depinde de intentiile reale ale presedintelui liberal, iar acestea se vor vedea in perioada urmatoare. Inamicul public al USL este clar, iar intretinerea confuziei nu va produce beneficii electorale, ci dimpotriva. Zona de atragere de nou electorat, alaturi de cel al USL, nu este ograda adversarului, ci zona publicului mai putin partizan, care ar vrea proiecte noi, depasirea vechilor batalii, constructie si atitudine pozitiva pentru viitor”, scrie consilierul premierului.

El afirma ca in scurt imp se vor “trage concluzii” cu privire la acest an politic – “cine si-a facut treaba si cine nu, cine a dus la bun sfarsit proiectele pe care si le-a asumat la inceputul anului si cine nu.”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.