Deputatii juristi au votat pentru ridicarea imunitatii deputatului PC Gheorghe Coman

Deputatii juristi au votat pentru ridicarea imunitatii deputatului PC Gheorghe Coman

by December 23, 2013 0 comments

camera-deputatilor-vot-bogdan-maran[1]Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat luni raport favorabil, cu 13 voturi pentru si o abtinere, pentru solicitarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la incuviintarea arestarii preventive a deputatului PC Gheorghe Coman, urmarit penal pentru fapte de coruptie, a declarat vicepresedintele comisiei, Ciprian Nica, potrivit Agerpres.

Plenul Camerei Deputatilor se reuneste vineri, 27 decembrie, pentru un vot in acest caz.

Intrebat de jurnalisti de ce i-ar fi dat denuntatorul bani, Coman a raspuns: “Il cunosc de 5 ani de zile pe acest om. Nu stiu n-am idee si nu m-am gandit la treaba asta ca mi-ar putea da bani mie, ca il cunosc, am fost si la sprituri ca sa zic asa”.

Deputatul PC a declarat si ca se va supune justitiei iar mesajul sau pentru deputati este “sa isi faca datoria”.

“Nu iau in calcul demisia pentru ca nu sunt vinovat. Daca demisionez maine si justitia nu ma gaseste vinovat? Daca eu nu am luat nimic”, a mai spus Coman.

Tot despre denuntatorul care apare in stenograme, Coman spune: “El credea ca daca eu sunt in PC si PC are agricultura, avem toate posturile. Dar eu nu aveam ce sa fac, sunt nou in PC. Am destui bani. La 3.000 de lei nu pot sa fac asa ceva”.

“Au participat la lucrari un numar de 14 membri, rezultatul votului este 13 voturi ‘da’, adica pentru incuviintarea arestarii preventive si a fost si o abtinere. Aceasta solicitare vine in temeiul legii pentru combaterea coruptiei, este in legatura cu insusirea unor foloase dupa o functie politica sau de conducere intr-un anumit partid in vederea obtinerii de bani sau de oricare bunuri si nicidecum in exercitarea calitatii de deputat. Asa cum vedeti, nu are nimeni o superimunitate si urmeaza plenul. Noi inaintam raportul Biroului permanent sa stabileasca cand va fi plenul si plenul find suveran, probabil atunci se va incuviinta cererea de arestare preventiva”, a spus Nica dupa sedinta Comisiei juridice.

El a adaugat ca Gheorge Coman, care a fost prezent la sedinta, a “incercat sa relateze evenimentele de atunci si sustine ca este nevinovat, dar el trebuie sa-si pregateasca apararea si sa mearga in fata instantei, sa convinga instanta”.

Ciprian Nica a mai explicat ca sedinta si-a intrerupt lucrarile la un moment dat, pentru 20 de minute, pentru ca deputatul PC sa consulte dosarul si pentru a astepta venirea avocatilor.

Membrii Comisiei juridice au avut la dispozitie trei zile ca sa intocmeasca un raport in cazul lui Coman.

Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala penala fata de Gheorghe Coman, deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Buzau a partidului Conservator filiala Buzau, prins in flagrant luand mita.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.