Judecatorul Horatius Dumbrava cere CSM o reactie ferma impotriva legii amnistierii

Judecatorul Horatius Dumbrava cere CSM o reactie ferma impotriva legii amnistierii

by December 10, 2013 0 comments

se-apropie-alegerile-pentru-consiliul-superior-al-magistraturii-80696[1]Judecatorul Horatius Dumbrava, membru in Consiliul Superior al Magistraturii, cere Plenului CSM aiba o reactie publica privind proiectul de lege prin care se amnistiaza pedepsele pana la 6 ani si se gratiaza pedepsele pana la 7 ani, aratand ca nu exista avizul CSM si ca acest act normativ ar compromite grav eforturile facute de sistemul judiciar si celelalte autoritati publice in ultima perioada.

“Nu exista avizul Consiliului Superior al Magistraturii, care trebuie sa fie dat conform legii. De altfel, CSM nu a fost consultat la acest proiect. Nu exista o evaluare a impactului si a efectului unei astfel de legi: cum ar fi cea legata de insertia sociala a condamnatilor. Pregatirea sistemului de justitie pentru a judeca mii de cauze. In conditiile in care Noul Cod Penal si Legea de implementare au fost adoptate recent, exista evident o incoerenta de politica penala a sistemului roman de care se face acum vinovat Parlamentul”, afirma Dumbrava in solicitarea adresata CSM si citata de Agerpres.

El sustine ca un astfel de proiect de lege ar compromite grav eforturile facute de sistemul judiciar si celelalte autoritati publice in ultima perioada.

“In conditiile in care Romania este monitorizata de Comisia Europeana intr-un mecanism de cooperare si verificare, in conditiile in care trendul pozitiv, din ultimii ani, in ceea ce priveste conditionalitatile legate de justitie, parte a acestui mecanism, un astfel de proiect de lege ar compromite grav eforturile facute de sistemul judiciar si celelalte autoritati publice in ultima perioada”, subliniaza judecatorul Horatius Dumbrava.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.