Lucian Bolcas este propunerea Senatului Romaniei pentru functia de judecator al CCR

Lucian Bolcas este propunerea Senatului Romaniei pentru functia de judecator al CCR

by December 11, 2013 0 comments

imagesCA7FB6YYLucian Bolcas este propunerea Senatului Romaniei pentru functia de judecator al Curtii Constitutionale, anunta B1Tv. Bolcas ar urma sa ocupe locul ramas vacant dupa plecarea Iuliei Motoc, ce urmeaza sa depuna juramantul ca judecator la CEDO pe 18 decembrie. Lucian Augustin Bolcas (71 de ani, avocat), a fost avocatul lui Adrian Nastase intr-unul dintre dosarele acestuia si a fost deputat PRM in doua legislaturi: 2000-2004 si 2004-2008. In anul 2010 a fost exclus din PRM, inscriindu-se ulterior in PSD Ilfov. In perioada 2000-2004, Bolcas a fost si liderul grupului parlamentar al PRM din Camera Deputatilor.

“Pentru mine care am o lunga cariera juridica a fost ceva deosebit. Pentru un jurist, o asemenea pozitie reprezinta incununarea intregii sale carierea. Eu imi iubesc dincolo de limite profesia si mi-am inchinat intreaga viata. Un prieten mi-a spus ca <in sfarsit s-a facut dreptate>. M-a emotionat ceea ce mi-a spus. Sunt multe care trebuie schimbate, sunt multe care trebuie pastrate”, a declarat Lucian Bolcas miercuri la Romania TV.

“Deviza mea in viata este cum sunt ce am fost, voi fi cum sunt”, a declarat fostul senator miercuri dimineata la B1 Tv. Intrebat daca in urma propunerii este sigur de numirea sa la CCR, Bolcas a raspuns ca “Nu, aceasta siguranta nu poti sa o ai, pentru ca ar insemna o obraznicie, o infatuare.”

Lucian Bolcas a facut parte din echipa de avocati care l-a aparat pe Adrian Nastase in dosarul Trofeul Calitatii, in care fostul premier a fost condamnat, in iunie 2012, la doi ani de inchisoare cu executare.

Fost deputat si fost prim-vicepresedinte al PRM, el a fost exclus din Partidul Romania Mare la data de 9 martie 2010, dupa ce Corneliu Vadim Tudor l-a acuzat de “tradarea” formatiunii politice.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<