Silviu Mănăstire, partener de afaceri cu soția lui Cosmin Gușă. Adevărul din spatele “Dosarului de politician”

Silviu Mănăstire, partener de afaceri cu soția lui Cosmin Gușă. Adevărul din spatele “Dosarului de politician”

by December 2, 2013 3 comments

imagesCA8YVD31Jurnalistul Silviu Mănăstire figurează ca asociat în trei societăţi comerciale, fiecare înregistrată în alt judeţ, potrivit antitepari.ro. El este administrator la C.S.R. PROMOVARE & MANAGEMENT SRL, firmă controlată indirect de către soţia lui Cosmin Guşă. În 2012, Mănăstire a încasat “dividente” de 162.000 lei de la GPA GOLDMAN & MORGAN SRL. Silviu Mănăstire, foarte cunoscut ca un extrem de vocal critic al oamenilor politici în cadrul emisiunii “Dosar de politician”, de la Realitatea TV, figurează ca asociat în trei societăţi comerciale, fiecare având sediul social în alt judeţ. Trebuie menționat faptul că în spatele emisiunii de la Realitatea TV stau interesele unor lideri politici, apropiați ai lui Silviu Mănăstire.

Astfel, el este unic asociat şi administrator al firmei GPA GOLDMAN & MORGAN SRL (J38/39/2010; CUI 26433466), înregistrată în Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Societatea a fost înfiinţată în 2010, având ca domeniu de activitate preponderent acordarea de consultanţă pentru afaceri şi management, dar specializată şi pe activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune.

Firma nu are niciun angajat şi a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 251.288 lei şi un profit net de 109.016 lei, după ce în 2011 avusese o cifră de afaceri de 344.000 lei şi un profit net de 208.680 lei.

În 2011, în Oradea, judeţul Bihor, a fost înregistrată firma RTVL MEDIA & PUBLICITATE SRL (J05/225/2011; CUI 28043400), la care Silviu Mănăstire este asociat în cote egale cu Andrei Marius Mocan, cei doi fiind şi administratori ai societăţii. Şi această societate are ca obiect de activitate producţia cinematografică, video şi de programe de televiziune, dar în anii 2011 şi 2012 a raportat zero la cifra de afaceri.

În fine, ultima firmă în care figurează ca asociat Silviu Mănăstire este C.S.R. PROMOVARE & MANAGEMENT SRL (J40/8614/2009; CUI 25857390), înfiinţată în 2009, în Bucureşti. Mănăstire este administrator al societăţii şi deţine un sfert din părţile sociale ale acesteia, la fel ca şi asociatul Ion Dumitru Relu. Diferenţa de 50% din părţile sociale este deţinută de firma GLOBALCOM GROUP SRL, la aceasta din urmă unic asociat şi administrator fiind Gabriela Guşă, soţia mult mai cunoscutului Cosmin Guşă.

Nici C.S.R. PROMOVARE & MANAGEMENT SRL nu a rupt gura târgului, încheind anul 2012 cu zero la cifra de afaceri şi cu pierderi de 49.441 lei, după ce în 2011 avusese o cifră de afaceri de 223.778 lei şi un profit net de 1.820 lei.

Mănăstire a primit un cadou substanțial de la părinți

În 2012, pe când era consilier al ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri din acea vreme, Lucian Bode, jurnalistul Mănăstire a completat şi o declaraţie de avere. Pe atunci, el avea un apartament cu o cameră, de 27 mp, în Cluj, cumpărat în 2006, un autoturism Hyundai Sonata, tot din 2006, precum şi două conturi curente în lei, de 190.000 lei – deschis în 2009 la Banca Comercială Română, şi de 180.171 lei, deschis tot în 2009, la Banca Transilvania. La Banca Comercială Română el mai avea şi un credit de 26.500 EURO, contractat în 2006 şi scadent în 2031, cu banii respectivi cumpărându-şi, probabil, apartamentul din Cluj.

În martie 2012, Silviu Mănăstire declara că în ultimul an fiscal obţinuse un salariu de 15.227 lei de la SC NEWSIN MEDIA SRL şi de 8.902 lei de la C.S.R. PROMOVARE & MANAGEMENT SRL. De asemenea, el mai încasase  dividende de 162.000 lei de la GPA GOLDMAN & MORGAN SRL.  Silviu Mănăstire a mai trecut în declaraţia de avere şi un cadou de 190.000 lei primit de la părinţi.

Adevărul din spatele “Dosarului de politician”

Deși vrea să pară la televizor un justițiar din lumea politicii românești, înfierând din toți rărunchii corupția din sfera partidelor politice ( mai ales cele din zona puterii) puțini știu faptul că ziaristul protejat de Cosmin Gușă, face jocurile mai mult sau mai puțin curate ale unor lideri ai PDL sau PMP. Anul trecut, după ce a căzut Guvernul Ungureanu, Silviu Mănăstire a fost propulsat ca realizator de emisiune la Realitatea TV, chiar în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale și parlamentare.  El venea din funcția de consilier personal al ministrului Economiei, Lucian Bode din Executivul condus de Mihai Răzvan Ungureanu. Din calitatea sa de coordonator al emisiunii “Dosar de politician”, Mănăstire a adus un substanțial efort pentru a-l propulsat pe Lucian Bode în calitatea de deputat PDL de Sălaj. În virtutea imaginii sale de critic virulent al corupției din politică, Silviu Mănăstire a întocmit „dosarul” principalului  contracandidat al  lui Bode, un fost lider PP-DD, Ioan Mocan, chiar în ultima zi a campaniei electorale, când emisiunea de distrugere a imaginii acestuia, a fost difuzată pe parcursul întregii zile. Drept urmare, aportul lui Mănăstire la câștigarea unui nou mandat de parlamentar pentru Lucian Bode nu trebuie neglijat. A obținut un nou  mandat de deputat pe colegiul Șimleu, de pe poziția a doua, la redistribuire,  în condițiile în care câștigătorul din acest colegiu, provenit de la  USL a adunat sub 50% din numărul total de voturi.  De asemenea, realizatorul de televiziune nu este străin de promovarea la Realitatea TV a al altui lider politic controversat, Radu Cristescu, șef al PMP Sălaj, un individ cunoscut în presă drept un interlop din Satu Mare. Cristescu este văzut deseori, în ultima perioadă, lângă Mănăstire la emisiunile de seară de la Realitatea TV, unde își dă cu părerea despre orice. Cristescu a ajuns în preajma realizatorul de televiziune prin intermediul lui Lucian Bode, un prieten al acestuia din Zalău.    

Facebook Comments Box

3 Comments so far

Jump into a conversation
  1. marta
    #1 marta 3 December, 2013, 18:50

    Silviu Mănăstire, iese adevărul la suprafata.

    Reply this comment
  2. unul din salaj
    #2 unul din salaj 3 December, 2013, 20:53

    îl cunoastem bine pe acest smecher şi gasca portocalie din care provine.

    Reply this comment
  3. viorel
    #3 viorel 3 December, 2013, 20:58

    ,,radu cristecu”, prietenul lui silviu manastire? despre tepele trase de radu cristescu in satu mare, iasi si salaj, nu vorbeste nimeni.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.