Stelian Tanase: Sa mentin echidistanta TVR este pariul meu

Stelian Tanase: Sa mentin echidistanta TVR este pariul meu

by December 20, 2013 0 comments

imagesCAP4SGFP“TVR nu e televiziune guvernamentala. Cred ca rolul meu e sa asigur acest lucru si sa fiu si crezut. Sper sa fac fata si sa mentin televiziunea echidistanta. Acesta este pariul meu”, a declarat vineri Stelian Tanase, jurnalist, scriitor si politilog propus de PNL la conducerea interimara a televiziunii publice. Stelian Tanase este audiat, vineri dimineata, in comisiile reunite de Cultura din Parlament.

Stelian Tanase a vorbit si despre datoria “foarte mare” a TVR: “cu 2 milioane pe luna sporeste datoria”, a explicat el. “Trebuie facute multe lucruri pentru a insanatosi financiar televiziunea publica. Aceasta cadere a inceput in 2005, au inceput sa se adune datoriile. Nu a reusit nimeni sa opreasca aceasta cadere.”

“Cred ca televiziunea publica trebuie sa se uite la un model viabil. TVR are nevoie de liniste ca sa se reconfigureze si sa poata dupa un an, doi, trei, sa prezinte un bilant mai bun decat astazi”, mai spune Stelian Tanase.

Senatul si Camera Deputatilor se reunesc vineri, la ora 12:00, in sedinta comuna pentru a vota candidatul la functia de director interimar al TVR.

Pentru ca directorul interimar al TVR sa fie validat in functie de plenul comun este nevoie sa participe la vot 291 de parlamentari, acesta fiind cvorumul necesar – jumatate plus unu din totalul senatorilor si deputatilor.

Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in cazul in care nu va exista cvorum, imediat dupa inchiderea sedintei de plen, se vor reuni Birourile permanente si il vor valida pe viitorul director interimar al TVR.

Acest lucru este posibil dupa ce Guvernul a emis miercuri o ordonanta de urgenta care modifica legea de organizare si functionare a TVR, care prevede ca directorul interimar al institutiei poate fi validat de Birourile permanente ale Parlamentului.

La sedinta de plen de la inceputul saptamanii, Rares Bogdan, propus de asemenea de PNL pentru sefia TVR, nu a putut fi validat din cauza ca nu a existat cvorum.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.