Traian Basescu a promulgat legea bugetului. Victor Ponta: am amanat cu 3 luni aplicarea taxei pe motorina si benzina

Traian Basescu a promulgat legea bugetului. Victor Ponta: am amanat cu 3 luni aplicarea taxei pe motorina si benzina

by December 18, 2013 0 comments

cabinetul-ponta-s-a-pus-pe-treaba-astazi-noii-ministri-pun-la-punct-o-noua-scrisoare-de-intentie-catre-fmi-144470[1]“Am promulgat bugetul de stat. Am făcut acest lucru pentru că guvernul a fost de acord să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a accizei pe carburant. Sunt resurse foarte mari pentru ca această taxă barbară să nu fie introdusă. Obiectivul meu nu a fost o confruntare, ci acela de a corecta o greşeală. În acerst sens, când va veni FMI voi fi cel care îşi asumă explicarea erorii introducerii acestei taxe”, a declarat Traian Basescu.

El a mai spus : “Sunt convins că taxa poate fi evitată complet şi acesta va fi obiectivul meu în discuţiile cu Fondul. Nu voi valida nicio scrisoare către Fond în care se pune problema creşterii taxei pe combustibil.

 

Mă bucură faptul că în cele din urmă Guvernul a adoptat o soluţie înţeleaptă. Creează premisele de colaborare pentru ţară şi pentru relansare economică în 2014.

 

Dacă se consolidează şi capacitatea ANAF de a reduce evaziunea fiscală, de la mijlocul anului putem să începem primii paşi de reducere CAS. Totul e să vrem.

 

Este clar că bugetul trebuie să reflecte interesul naţional, şi nu interese de partid”.

Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri, in deschiderea sedintei de Guvern, ca presedintele Traian Basescu va promulga legea bugetului de stat in schimbul deciziei Guvernului de amana cu 3 luni, pana la 31 martie 2014, introducerea accizei de 7 eurocenti la carburanti. Declaratia vine dupa ce premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, s-ar fi aflat la Palatul Cotroceni miercuri dupa-amiaza.

“Vreau sa spun de fata cu dvs membrii guvernului care ati munci toti foarte mult ca sa avem un buget bun pentru 2014, un mic compromis pentru a avea buget si pt a putea la 1 ianuarie sa platim pensiile, sa platim salariile la medici, sa dam drumul la subventii, la toate lucrurile importante pe care ni le-am propus. Cred ca pana la urma e un sacrificiu care merita si macar sa se dovedeasca ca nu aveam nevoie de banii din acciza as fi cel mai fericit daca ar fi chiar asa. Daca va fi asa va fi cu atat mai bine”, a declarat premierul in deschiderea sedintei de Guvern de miercuri.

“Exista obligatia comuna ca in ianuarie, odata cu noua vizita a Comisiei Europene, Fondului Monetar International, sa vedem care este implicatia pentru buget si daca, intr-adevar, din alte tipuri de venituri putem sa acoperim ceea ce nu vom incasa in primul trimestru al anului 2014”, a adaugat premierul.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.