Victor Ponta: Crin Antonescu i-a mintit pe liberali in privinta legii amnistiei. El a vrut ordonanta de guvern

Victor Ponta: Crin Antonescu i-a mintit pe liberali in privinta legii amnistiei. El a vrut ordonanta de guvern

by December 16, 2013 0 comments

usl-a-obtinut-scoruri-de-peste-50-intr-un-sondaj-realizat-la-nivel-national-100884[1]Premierul Victor Ponta a afirmat luni ca liderul PNL, Crin Antonescu, i-a “mintit” pe liberali in ceea ce priveste legea Amnistiei. “Am vazut (stirile despre stenogramele din conducerea PNL, n.r.), nu stiu daca sunt adevarate, daca sunt adevarate, dl Antonescu si-a mintit colegii asupra realitatii. Am fost la USL cel putin 12 persoane cand a fost de acord cu legea amnistiei, a vrut ordonanta de urgenta”, a sustinut primul ministru, intr-o conferinta organizata la sediul PSD.

Acesta nu e exclus varianta sa fie vorba despre “o stenograma falsa, se mai intampla”.

In cazul in care stenogramele sunt insa reale, “nu spune adevarul dl Antonescu”. “Daca sunt adevarate, dl presedinte Antonescu si-a mintit colegii asupra realitatii. Am fost la USL cel putin 12 persoane atunci cand domnia sa a fost de acord cu legea amnistitiei, dupa ce a zis sa dau Ordonanta de Urgenta, mai bine ca am spus evident ca nu dau OUG pe asa ceva”, a continuat Victor Ponta.

“Intr-adevar, ce are dreptate dl Antonescu, nu am vorbit niciodata, nici eu nu am stiut pana marti despre acele modificari la Codul Penal. Asta e adevarat”, a adaugat premierul.

Acesta a afirmat ca, luni, Crin Antonescu l-a informat “ca nu ar mai vota”.

“I-a pacalit pe colegii sai, nu le-a spus adevarul”, a subliniat Victor Ponta.

Intrebat de ziaristi daca Antonescu a incercat sa-l contacteze, premierul a raspuns: “Stiu ca e in Israel”.

Ziaristii l-au informat ca liderul PNL si-a anulat vizita in in Israel. “Si cu asta s-a razgandit?”, a comentat el.

Victor Ponta sustine ca nu a avut nicio discutie pe aceasta tema cu Crin Antonescu si nu stia nici de modificarile de la Codul Penal, care introduceau o super-imunitate pentru parlamentari.

“Noi am vorbit despre amnistie, a fost o discutie daca putem prin ordonanta, am zis ca nu se poate prin ordonanta si nici nu adopt ordonanta, si dupa aceea am fost toti de acord prin lege. Legea pentru amnistie, nu pe Codul Penal. De Codul Penal nu am vorbit niciodata, nu am stiut nici eu”.

“Dar nu ar fi prima data cand dl Antonescu spune ceva colegilor sai, una nou si alta presei. […] Si cu Rosia Montana, vineri am discutat , luni a zis ca nu e de acord, deci nu e prima data, eu m-am obisnuit”, a mai spus Ponta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.