Victor Ponta: Rares Bogdan, impreuna cu Cosmin Gusa ar fi preluat TVR dupa ce pierdeau Realitatea

Victor Ponta: Rares Bogdan, impreuna cu Cosmin Gusa ar fi preluat TVR dupa ce pierdeau Realitatea

by December 19, 2013 0 comments

victor-ponta-premier[1]Preşedintele PSD a mai spus că, în aceste condiţii, Crin Antonescu “a luat-o personal” atunci când Rareş Bogdan nu a fost votat de Parlament.”În cadrul USL a fost sincopa privind numirea de către Parlament a unui nou şef la TVR. Criza s-a amplificat de la TVR. (…) Cel mai tensionat moment a fost aseară (marţi seară – n.r.), eu eram la depunerea jurământului de către domnul Ştirbu, după care am aflat cu toţii că nu s-a votat… Domnul Antonescu a privit propunerea ca pe o chestie extrem de personală”, a spus Ponta.

El a arătat că liderul PNL a avut un anumit angajament faţă de Rareş Bogdan şi Cozmin Guşă şi de aceea a privit “extrem de personal” faptul că Parlamentul nu l-a votat pe Rareş Bogdan la TVR.

 

“Avea un anumit angajament faţă de Rareş Bogdan şi Guşă, «Domne, o să fiţi la TVR, o să aveţi TVR dacă nu mai aveţi şi Realitatea» şi a luat-o foarte personal. Domnul Antonescu a luat-o foarte personal. Erau doi oameni cu care vorbise mult în ultima perioadă, într-un fel şi-a luat angajamentul «Domne, îl punem pe Rareş Bogdan la TVR». Şi, din motive care sunt mai puţin importante la nivel public, lucrul ăsta nu s-a întâmpat ieri (marţi – n.r.). Deci tensiunea a apărut aseară legat de faptul că nu a fost numit Rareş Bogdan”, a spus Ponta.

 

Premierul a precizat că prin soluţia de a da o Ordonanţă de Urgenţă, TVR va continua să funcţioneze.

 

“Din punctul meu de vedere, nu puteam să lăsăm, la TVR nu mai e nimeni şef, se închide săptămâna viitoare, se pune lacătul pe uşă, pleacă toată lumea acasă. Prin Ordonanţa de Urgenţă nu am luat dreptul Parlamentului de a numi, am spus că Parlamentul se întruneşte vineri, se votează nou preşedinte director general, în regulă. Dacă nu e cvorum, atunci Birourile Permanente reunite pot desemna temporar pe 60 de zile o conducere. O să avem vineri ori în plen, ori în Birourile Permanente, desemnată o conducere şi TVR va continua să funcţioneze”, a spus Ponta.

 

Parlamentul se va reuni, vineri, la ora 12.00, în şedinţă de plen, pentru a vota conducerea TVR.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.