Catalin Ivan(PSD): Victor Nuland a venit in Romania pentru 10 ani de aderare la NATO

Catalin Ivan(PSD): Victor Nuland a venit in Romania pentru 10 ani de aderare la NATO

by January 12, 2014 0 comments

catalin-ivan-300x240[1]Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat sambata ca vizita la Bucuresti a asistentului secretarului de stat al SUA Victoria Nuland reprezinta un semnal pozitiv dat Romaniei si o dovada ca parteneriatul strategic functioneaza de ambele parti. “Vizita asistentului secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, are o conotatie profund pozitiva pentru parteneriatul dintre Romania si SUA si a reprezentat un prilej de reiterare a sprijinului Statelor Unite pentru tara noastra. De asemenea, Victoria Nuland a venit la Bucuresti pentru a transmite, din partea presedintelui Barack Obama, un mesaj de felicitare a Executivului si cetatenilor romani pentru implinirea a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO si nicidecum pentru a reprosa ceva Guvernului”, a sustinut Catalin Ivan intr-un comunicat de presa, citat de Agerpres.

El a adaugat ca efectele “propagandei basiste” sunt de natura sa compromita imaginea Romaniei.

“Asa cum ne-am obisnuit, propaganda basista compromite imaginea Romaniei prin mesajele negative promovate. Intoxicarile propagate in ultimele zile au fost desfiintate de catre asistentului secretarului de Stat, care nu facut decat sa multumeasca tarii noastre pentru ce a realizat in cadrul parteneriatului cu SUA. In aceste conditii, reactiile neadecvate ale propagandei basiste nu reprezinta decat un indicator al frustrarilor taberei apropiate lui Basescu”, a comentat Ivan.

Potrivit purtatorului de cuvant al PSD, sustinerea exprimata de SUA fata de suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova este un avertisment dat presedintelui Traian Basescu.

“Nuland a declarat ca SUA sustin suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova si dreptul de a isi alege propriul drum. Este un avertisment dat lui Traian Basescu, care promoveaza un discurs lipsit de prudenta in ceea ce priveste unirea Republicii Moldova cu Romania si, deopotriva, o confirmare privind corectitudinea discursului moderat si constructiv promovat de premierul Victor Ponta pe aceasta tema”, a declarat Catalin Ivan.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.