Cod galben, portocaliu si aproape rosu in jumatate de tara. Autostrada Soarelui, din nou inchisa traficului

Cod galben, portocaliu si aproape rosu in jumatate de tara. Autostrada Soarelui, din nou inchisa traficului

by January 29, 2014 0 comments

viscolZona de sud-est a Romaniei a intrat miercuri dimineata sub incidenta a doua coduri, galben si portocaliu, de ninsori si viscol. La ora 5.30, potrivit centrului Infotrafic al Inspectoratului General al Politiei Romane, traficul rutier era intrerupt, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsonul Lehliu – Fetesti al Autostrazii Soarelui si pe un sector de drum national – DN 24D Balabanesti – Tulcesti, in judetul Galati, potrivit Agerpres.

Ora 10:58 Administratia Nationala de Meteorologie ar putea emite miercuri dupa amiaza un Cod Rosu de ninsori pentru 6 judete din sud-estul tarii.
Ora 10:01 Infotrafic anunta ca a fost luata masura inchiderii traficului rutier pe autostrada A3 Bucuresti – Ploiesti si pe A2, tronsonul kilometric 12 – 65 (Bucuresti – Lehliu). In conditiile in care segmentul Lehliu – Fetesti (km 65 – 143) al acestei autostrazi era deja inchis, astfel incat, la aceasta ora, pe autostrada A2 nu se circula pe tronsonul Bucuresti – Fetesti.

De asemenea, a fost oprita circulatia autovehiculelor si pe DN2, tronsoanele Sinesti – Ciocarlia (judetul Ialomita) si Buzau – Mihailesti – Glodeanu (judetul Buzau).

Ora 9:30  CFR Calatori: 177 de trenuri anulate si restrictii de trafic pe opt linii

Toate magistralele de cale ferata sunt deschise miercuri, dar pe opt linii sunt restrictii de circulatie, iar 177 de trenuri sunt anulate, informeaza CFR Calatori.

Potrivit situatiei centralizate pana la ora 8:00, circulatia este restrictionata, din cauza sulurilor de zapada, pe opt linii:

 • Braila – Faurei – Buzau;
 • Bucuresti Nord – Urziceni;
 • Golesti – Chitila;
 • Marasesti – Tecuci – Barbosi;
 • Ploiesti – Ramnicu Sarat – Adjud
 • Ploiesti Sud – Armasesti;
 • Urziceni – Slobozia;
 • Veresti – Leorda.

Pe aceste linii este interzisa circulatia trenurilor formate din automotoare, echipele de interventie actionand cu utilaje.

CFR Calatori informeza ca traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferata, dar circulatia trenurilor este adaptata la conditii meteo nefavorabile iar Comandamentul de Iarna instituit este operational in continuare.

Miercuri sunt anulate 177 de trenuri, decizia luata de operatorii feroviari fiind necesara intrucat in conditii de iarna se prelungesc timpii de parcurs.

Ora 9:13 Infotrafic anunta ca, incepand cu ora 7:40, a fost inchis traficul naval in portul Mangalia din judetul Constanta, atat pentru traficul maritim cat si pentru cel fluvial.

Incepand cu ora 7:45, in judetul Giurgiu, a fost luata masura restrictionarii circulatiei autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe D.N. 5B, intre localitatile Giurgiu si Ghimpati, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Incepand cu ora 6:30, a fost luata masura inchiderii traficului rutier, in ambele sensuri, pe D.N. 1D din judetul Ialomita, intre localitatile Urziceni si Adancata (limita cu judetul Prahova).

Sorin Oprescu: Bucurestenii sa se planga mai putin, trotuarele sunt curatate

Primarul general al Bucurestiului a vizitat miercuri dimineata centrul Infotrafic, de unde le-a recomandat bucurestenilor sa se planga mai putin, in conditiile in care, sustine acesta, trotuarele sunt curatate.

“Bucurestenii sa se planga mai putin, trotuarele de o parte si de alta a strazilor sunt curatate”, a afirmat acesta, la intrebarile ziaristilor.

Acesta a precizat ca nu s-au inregistrat evenimente la RADET, RATB sau ELCEN, iar la ora 5.30 dimineata 250 de utilaje de deszapezire se aflau pe teren.

“Nu e multumesc alaora care isi lasa masina ca niste tristi in mijlocul strazii”, a comentat Oprescu, precizand insa ca incidentele de acest gen s-au redus in ultima perioada, la circa 80-90 de cazuri.

Pe mai multe drumuri nationale exista restrictii de tonaj:

 • DN 22 Ramnicu Sarat (Buzau) – Braila (7,5 tone) ;
 • DN 22 Mihai Viteazul – Ovidiu (Constanta) (3, 5 tone);
 • DN 2C Pogoanele – Costesti (Buzau) (3,5 tone);
 • DN 3B Calarasi – Fetesti (Ialomita) (7,5 tone).

Totodata, a fost impusa o restrictie de circulatie pe DN7C (Transfagarasan) pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe tronsonul kilometric 57 – 104, in zona localitatii argesene Arefu.

Politia recomanda ca, in cazul in care calatoriile cu automobilul in zonele aflate sub incidenta avertizarilor de vreme rea emise de Administratia Nationala de Meteorologie nu sunt absolut necesare, sa nu se porneasca la drum. Daca insa deplasarile nu pot fi amanate, o conditie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzatoare a autovehiculelor pentru circulatia in conditii de iarna.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.