Crin Antonescu, pe aceeasi linie cu Traian Basescu: Nu avem nevoie de un presedinte care sa aduca liniste

Crin Antonescu, pe aceeasi linie cu Traian Basescu: Nu avem nevoie de un presedinte care sa aduca liniste

by January 9, 2014 0 comments

usl-va-initia-motiune-de-cenzura-daca-se-asuma-raspunderea-pe-comasare-si-numar-de-parlamentari-116043[1]Liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni, in prima sedinta a conducerii PNL, ca nu “linistea” este prerogativa presedintilor Romaniei, dupa ce premierul Victor Ponta afirmase, la inceputul acestei saptamani, ca viitorul sef al statului trebuie sa fie un om al pacii si linistii.”Liniste, da, dar nu in sensul ca vrem un presedinte care sa nu deranjeze pe nimeni. Nu linistea e prerogativa presedintilor, nu pentru liniste voteaza cetatenii in regimuri politice care presupun presedinte votat”, a spus Crin Antonescu, la inceputul sedintei PNL, sustinand ca seful statului trebuie sa ofere “garantii, nu liniste”.

Acesta a subliniat ca atunci cand “garantiile sunt solide, cand respectarea Constitutiei, a echilibrului regimului democratic, interactiunea corecta a tututoror institutiilor publice, atunci se poate vorbi de liniste, liniste publica, sufleteasca”.

“Dar presedintele trebuie sa fie un garant al drepturilor si liberatatilor cetatenilor, al functionarii corecte a institutiilor, al functionarii corecte a justitiei, pentru indeplinirea pentru fiecare a prerogativelor constitutionale, un garant intern, pentru asta il voteaza cetatenii, si un garant extern, al marilor optiuni strategice ale Romaniei, al faptului ca Romania e din ce in cem mai ireversibil o democratie consolidata”, a continuat Crin Antonescu, inainte de a adauga: “Un astfel de presedinte vrem, un presedinte care sa dea garantii tuturor cetatenilor, si nu doar unor demnitari sau partide”.

Pe de alta parte, presedintele liberalilor a reamintit ca PNL face parte dintr-o “alianta politica numita USL”: “Primul meu mesaj la inceputul acestui an e acela de a va reaminti, de a ne reaminti ca ne afla sub aceasta obligatie si angajament”.

Antonescu a afirmat ca sunt “iresponsabile” declaratiile unor “colegi de alianta care vorbesc despre data la care ar fi mai bine sa se rupa USL, despre galceva din cutare sau cutare colt al tarii, despre toate divergentele, frustrarile acumulate in interiorul acestei aliante”.

“Nu ca ele nu ar fi reale, stim bine ca sunt reale”, a precizat el, dar au fost “expuse public cu imprudenta, chiar cu iresponsabilitate”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.