Curtea Supremă AMANA pentru 3 martie decizia în cazul plagiatului lui Victor Ponta

Curtea Supremă AMANA pentru 3 martie decizia în cazul plagiatului lui Victor Ponta

by January 20, 2014 0 comments
PARLAMENT - VOSGANIANMagistrații Curţii Supreme trebuiau să decidă astăzi dacă procurorii vor ancheta sau nu acuzația de plagiat în cazul premierului Victor Ponta, dar după numai cinci minute de ședință au hotărât să amâne pentru 3 martie luarea unei decizii, informeaza Digi24.

Completul de trei judecători a decis amânarea ședinței pentru data de 3 martie, constatând o lipsă de procedură. Una dintre persoanele reclamante nu a putut fi citată corect, cel mai probabil domiciliind la o altă adresă. Este vorba despre Augustin Ofițeru.

Niciuna dintre cele trei persoane care au constestat decizia Parchetului General nu a fost prezentă la proces, luni. În schimb, premierul a fost reprezentat de avocatul său.

Adrian Papahagi, Mihail Neamţu şi Augustin Ofiţeru au contestat decizia Parchetului General prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale a premierului.

Victor Ponta este acuzat că a plagiat 113 din cele 292 de pagini ale lucrării „Răspunderea în dreptul internaţional umanitar”. Teza a fost publicată în 2010 şi semnată alături de Daniela Coman.

În decembrie 2013, Curtea de Apel București a pronunțat pentru prima dată în România o condamnare penală, pentru plagiat. Publicistul Georghe Stanca a primit un an de închisoare cu suspendare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.