Mariana Câmpeanu, Ministrul Muncii, vrea să taie alocația copiilor din familii înstărite, pentru a economisi bani la buget

Mariana Câmpeanu, Ministrul Muncii, vrea să taie alocația copiilor din familii înstărite, pentru a economisi bani la buget

by January 20, 2014 0 comments

mariana campeanuMinistrul Muncii a găsit o soluţie să economisească bani la buget. Mariana Câmpeanu este de părere că nu toţi copiii ar trebui să mai primească alocaţii, ci doar cei defavorizaţi. Este vorba despre cei 42 de lei pe care îi primesc de la stat cei mici, în fiecare lună, informeaza b1.ro.

Mariana Câmpeanu susţine că reprezentanţii ministerului vor demara un studiu şi vor realiza astfel un pachet minim de bază pentru bunăstarea copiilor. O variantă pe care Ministrul Muncii o va lua în calcul ar putea fi acordarea, mai ţintit, a alocaţiilor pentru copii.

Părinţii nu sunt de acord cu această idee a ministrului Muncii, pentru că susţin aceştia, toţi copiii au drepturi egale şi nimeni nu ar trebui sa taie acel venit lunar, care şi asa este insuficient, raportat la nevoile copilului.

În replică, reprezentanţii părinţilor din toată ţara susţin că ajutorul pentru copii defavorizaţi ar trebui să se realizeze prin ajutoare suplimentare şi nu prin privarea celorlalţi copii de alocaţie.

„Fiecare copil are aceleşi drepturi ca şi ceilalţi, dacă prin legislaţie este prevăzut că toţi copiii au aceleaşi drepturi trebuie să aibă aceeaşi alocaţie, să nu confundăm alocaţia cu celelalte subvenţii ale statului pt întreţirenea copiilor, prin urmare toţi copii ar trebui să aibă aceeşsi alocaţie iar cei care sunt ăbtr-o situaţie dificilă pot fi subvenţionaţi”, a declarat Mihaela Gună, președintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.

Peste 3,8 milioane de copiii din România primesc lunar o alocaţie în valoare de 42 de lei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.