Oficial CE: Libertatea de mișcare nu înseamnă accesul liber la beneficii sociale

Oficial CE: Libertatea de mișcare nu înseamnă accesul liber la beneficii sociale

by January 21, 2014 0 comments

MITING DE SUSTINERE A PROTESTATARILOR DE LA CHISINAU - VAMA SCULLibertatea de mișcare este dreptul la circulație neîngrădită, nu dreptul la acces liber la sistemele de beneficii sociale ale statelor membre, a declarat luni Michele Cercone, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, informeaza Agerpres.

‘Nu există libertatea de mișcare pentru fraudarea sistemelor de beneficii sociale’, a adăugat el, în cadrul briefingului de presă cotidian al CE.

Purtătorul de cuvânt a făcut aceste afirmații răspunzând unei întrebări referitoare la intenția guvernului britanic de a introduce condiții suplimentare pentru străinii care doresc să primească beneficii din partea sistemului local de ajutor social. Michele Cercone a precizat că atunci când guvernul britanic își va clarifica pe deplin modificările pe care intenționează să le introducă în legislație, CE va încerca să se asigure că aceste măsuri respectă pe deplin regulile UE privind libera circulație.

Cotidianul britanic ‘Express’ a relatat că guvernul de la Londra se pregătește să anuleze drepturile la beneficii pentru mii de migranți care nu vorbesc engleza.

Conform ziarului ‘New Europe’, guvernul britanic colaborează împreună cu mai multe guverne europene, precum Italia, Germania, Olanda și Finlanda, pentru a întârzia momentul în care lucrătorii din România și Bulgaria pot solicita beneficii atunci când se mută într-un alt stat UE.

Agenția britanică de știri Reuters i-a citat pe ministrul muncii și pensiilor Iain Duncan Smith și pe cel de interne, Theresa May, cu declarații conform cărora Marea Britanie nu îi va mai ajuta pe imigranții fără locuri de muncă din alte state cu costurile locative din luna aprilie.

Cei care muncesc iar apoi solicită ajutor de șomaj când rămân fără joburi vor putea, totuși, să solicite beneficii pentru plata locuinței până la șase luni. După această perioadă, ei vor trebui să dovedească că au perspective reale de a găsi un loc de muncă.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<