Salvamont Cluj: Am fost anuntati ultimii in cazul accidentului din Apuseni!

Salvamont Cluj: Am fost anuntati ultimii in cazul accidentului din Apuseni!

by January 22, 2014 0 comments

accident-apuseniŞeful Serviciului Salvamont Cluj, Gheorghe Frăţilă, a afirmat că salvamontiştii se puteau implica mai bine în cazul accidentului aviatic, el spunând că Salvamont a fost ultimul anunţat, că nu apare în indexul de alarmare la 112 şi că nu figurează ca parte a celulei de criză pe lista prefectului.

“Consider că Salvamont Cluj s-ar fi putut implica mai bine, noi ne asumăm o parte din vină, în sensul că n-am reușit în mulți ani de când funcționăm să ne impunem ca un colaborator viabil și important de luat în seamă în astfel de acțiuni. Noi am fost alarmați ultimii. Salvamontul nu apare pe indexul de alarmare 112, dacă se întâmplă un accident pe munte, o rătăcire, noi aflăm ultimii. Nu suntem parte a celulei de criză, în cazul în care se întâmplă ceva, un accident, Salvamont Cluj nu este pe lista celulei de criză a domnului prefect. Sunt niște carențe de funcționare, care clar sunt vina noastră, pentru că trebuia să batem cu mai multă forță în anumite uși și să încercăm să le deschidem”, a afirmat Gheorghe Frățilă.

El a explicat că Salvamont Cluj s-a mobilizat imediat ce a fost anunţat despre producerea accidentului aviatic, fiind trimişi oamenii aflaţi în zonă, respectiv salvamontiştii din Fântânele, plus salvatorii voluntari, iar în paralel a fost formată o echipă din Cluj-Napoca, dotată cu foarte mult echipament, în total fiind vorba despre 16 persoane.

Pilotul, Adrian Iovan și medicul rezident Aurelia Ion au decedat și alte cinci persoane au fost rănite după ce avionul de tip BN 2 în care se aflau s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Cele șapte persoane aflate la bord, doi membri ai echipajului și cinci medici, se deplasau la Oradea pentru o operație de prelevare de organe pentru transplant.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.