Valeriu Steriu: La noi e vid legislativ. Se poate cumpara orice suprafata de pamant

Valeriu Steriu: La noi e vid legislativ. Se poate cumpara orice suprafata de pamant

by January 9, 2014 0 comments

imagesCAHYEXODŞeful Comisiei Prezidenţiale pentru dezvoltarea agriculturii, Valeriu Steriu, a declarat, la Realitatea TV, în emisiunea “Deschide lumea”, că legea nu protejează pământul românesc în faţa achiziţiilor. “E vid legislativ! Se poate cumpăra orice suprafaţă de pământ”, a spus Steriu. “Astăzi, nu avem nicio lege. Astăzi, terenul este deschis pentru oricine. Legea nu a fost promulgată. În clipa de faţă, 1 ianuarie orice restricţie s-a ridicat. Această lege, dacă era introdusă de la 1 ianuarie, introducea barierele respective. Începând cu 1 ianuarie, noi nu avem o lege care să protejeze pământul românesc în faţa achiziţiei din partea unui străin”, a spus Valeriu Steriu, la Realitatea TV.

Pe de altă, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat la REALITATEA TV că nu este vorba chiar de un vid legislativ şi că luni va fi prezentată noua formă a legii. “De la 1 ianurie a intrat în vigoare Tratatul de Aderare semnat în 2005. România nu a negociat în 2005 în legătură cu terenurile. Sunt convins că preşedintele va promulga legea extrem de rapid”, a spus Daniel Constantin la REALITATEA TV.

Acesta a precizat că abordarea Comisiei Europene pe această temă vizează libera circulaţie a persoanelor şi a capitalurilor.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.