Beneficiile noului Cod Penal: Pedeapsa redusa de la 15 ani la 6 ani pentru Nicolae Popa in dosarul FNI

Beneficiile noului Cod Penal: Pedeapsa redusa de la 15 ani la 6 ani pentru Nicolae Popa in dosarul FNI

by February 17, 2014 0 comments

sorin_ovidiu_vintu_sov__gcb[1]Pedeapsa definitiva de 15 ani de inchisoare data lui Nicolae Popa, in dosarul prabusirii FNI, a fost redusa de instanta de judecata care a aplicat principiul legii penale mai favorabile si a stabilit ca acesta sa execute in final 6 ani si 8 luni de detentie, din care a executat 4 ani si doua luni, scrie Mediafax. Judecatoria Giurgiu a admis, luni, o contestatie din oficiu facuta ca urmare a sesizarii Comisiei de evaluare a incidentei aplicarii legii penale mai favorabile, constituita la nivelul Penitenciarului Giurgiu privindu-l pe Nicolae Popa si a redus pedeapsa de 15 ani de inchisoare primita de acesta in dosarul prabusirii FNI la sase ani si opt luni de inchisoare.

Judecatorul de caz a descontopit pedeapsa de 15 ani de inchisoare data, definitiv, de instanta suprema si a redus-o la cinci ani de inchisoare, pe care a sporit-o cu un an si opt luni de inchisoare.

Astfel, Popa are de executat in baza acestei decizii sase ani si opt luni de inchisoare, din care a efectuat pana in prezent patru ani, doua luni si 14 zile.

Instanta a desfiintat mandatul de executarea a pedepsei cu inchisoarea si a emis unul nou pe numele lui Popa cu noua pedeapsa primita luni.

Decizia de luni nu este definitiva si poate fi contestata in termen de trei zile de la comunicare ei catre parti.

Popa a fost condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare, pentru frauda, in anul 2006, alaturi de Ioana Maria Vlas, in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii, in 2000, in urma careia mai mult de 100.000 de romani si-au pierdut banii investiti, iar statul roman, care garantase, a fost obligat sa plateasca circa o suta de milioane de euro compensatii.

La scurt timp de la prabusirea, in mai 2000, a Fondului National de Investitii, Popa a plecat din tara. Aproape doi ani mai tarziu, autoritatile romane au emis pe numele lui un mandat international de arestare.

Popa a fost arestat in 2 decembrie 2009, de catre autoritatile judiciare indoneziene, si adus in tara din Indonezia in 22 aprilie 2011.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<