Calin Popescu Tariceanu incearca infiintarea unui nou partid liberal

Calin Popescu Tariceanu incearca infiintarea unui nou partid liberal

by February 26, 2014 0 comments

VIZITA - CONFERINTA - SPITALUL GIULESTIDemersul senatorului PNL Calin Popescu Tariceanu de a colabora cu Victor Ponta si a mentine USL-ul in ciuda deciziei luata de catre PNL in Delegatia Permanenta cu o seara in urma nu strange foarte multi adepti din partid. Surse din interiorul PNL au declarat pentru Hotnews.ro ca Tariceanu incearca sa rupa partidul, de comun acord cu PSD, insa, dincolo de cativa parlamentari nemultumiti care au intrat in conflict direct cu Crin Antonescu, Tariceanu nu are adepti pentru a destructura PNL-ul.

“Aseara toata lumea cu cateva exceptii a fost de acord cu iesirea de la guvernare. Presedinti Consilii Judetene, lideri de organizatii – toti au fost pentru iesirea de la guvernare. Nu au existat decat cateva voturi impotriva , partidul a luat decizia. Nu exista riscul unei fracturi majore care sa destructureze partidul”, au explicat sursele citate.

Aceleasi surse sustin ca Tariceanu a primit promisiuni din partea lui Victor Ponta pentru a sustine crearea unui nou partid politic si printre adeptii acestuia s-ar numara liberalii care au intrat in conflict direct cu Crin Antonescu: Cristian David, Radu Stroe, Andrei Gerea, Daniel Chitoiu.

Liberalii au facut scut insa in jurul lui Crin Antonescu, catalogand demersul lui Tariceanu drept unul care “desconsidera membrii PNL” si “se transforma in purtatorul de cuvant al PSD”

George Scutaru, liderul deputatilor PNL: “Suntem in situatia in care PNL nu vrea sa treaca strada, iar domnul Tariceanu cu domnul Victor Ponta ne iau cu forta de mana. Am luat o decizie cu 187 de voturi, toata lumea a fost in cunostinta de cauza. Regret ca domnul Tariceanu se transforma intr-un fel de Catalin Ivan, purtator de cuvant al PSD. Eu, personal, voi vota pentru asemenea propunere (de excludere din partid – n.r.). Mi se pare descalificant pentru un om cum este Calin Popescu-Tariceanu sa preteze sa fie unealta lui Victor Ponta de a destabiliza si a distruge PNL. Am mers pe un drum, avem o sansa sa castigam prezidentialele, sa avem un candidat care sa reprezinte PNL si nu sa fim parte dintr-un scenariu scris la Palatul Victoria. Imi pare rau ca Victor Ponta se preteaza la asa ceva”.

Cristina Pocora, purtatorul de cuvant al PNL: “Ieri, la sedinta Delegatiei Permanente a PNL, formata din toti presedintii de organizatii ale partidului, toti deputatii si senatorii liberali, toti presedintii de consilii judetele si primari de municipii resedinta de judet, precum si toti reprezentantii in structurile guvernamentale au constatat faptul ca PSD si Victor Ponta au decis sa puna capat proiectului USL prin faptul ca nu au acceptat propunerile de remaniere inaintate de PNL si au luat act de faptul ca s-a constituit o noua majoritate ilegitima.

In acest sens, Delegatia Permanenta a decis ca toti ministrii liberali, secretarii de stat si sefii de agentii sa-si depuna mandatul, ca PNL sa-i ceara demisia premierului Victor Ponta, deoarece PSD si noii sai aliati nu mai reprezinta votul cetatenilor din 2012 si orice Guvern ar face in aceasta formula nu ar fi legitim. In aceste conditii, orice alt gen de actiune se inscrie in afara deciziei PNL adoptata cu o covarsitoare majoritate”. (Agerpres)

Marian Petrache, presedintele PNL Ilfov: “Nu pot sa imi explic aceasta iesire a domnului Calin Popescu-Tariceanu. Dansul a fost aseara in Delegatia Permanenta, a asistat la discutii, a luat parte la dezbateri, cunoaste decizia partidului cu privire la continuarea USL si in ceea ce priveste guvernarea. Ma surprind aceste declaratii referitoare la intentia sa de a negocia cu Victor Ponta si PSD, in conditiile in care nu le-a exprimat in cadrul Delegatiei.

Daca avea ceva de spus cu privire la conducerea partidului, cu privire la viitorul partidului si la aliantele pe care trebuie sa le aiba sau nu, atunci ar fi trebuit sa vorbeasca in sedinta de aseara. Sper ca domnul Tariceanu sa nu continue acest demers, care nu ii face cinste unui om politic cu experienta domniei sale, dar care nu face altceva decat sa afecteze imaginea partidului”.

Gigel Stirbu, liderul PNL Olt: “Gestul domnului Tariceanu este unul personal. Dumnealui nu are niciun fel de mandat din partea PNL sau a conducerii partidului pentru a purta discutii cu PSD sau Victor Ponta. Delegatia Permanenta a luat o serie de decizii foarte clare, de care domnul Tariceanu a luat la cunostinta. Este o decizie luata cu majoritate de voturi, o decizie care exprima vointa partidului. Domnul Tariceanu trebuie sa opreasca aceasta actiune a domniei sale, care afecteaza imaginea partidului

De altfel, pana si Ludovic Orban, cunoscut opozant al lui Crin Antonescu, catalogheaza gestul lui Traiceanu dreptul unul care “desconsidera membrii PNL”.

Ludovic Orban: Foarte ciudata reactia lui, nu o inteleg. Este un mesaj care il poate pune intr-o postura care nu-i este caracteristica. Domnul Tariceanu manifesta o oarecare desconsiderare fata de membrii PNL”(Digi 24)

Orban sustine ca scindarea in PNL nu este posibila. precizand ca a urmarit atent cum s-a votat aseara si a observat ca toate filialele judetene au votat pentru retragerea din guvern, ceea ce dovedeste ca decizia se bucura de sprijin in teritoriu.

Senatorul liberal Calin Popescu-Tariceanu a declarat miercuri ca ii va cere miercuri premierului Victor Ponta sa-si tina angajamentele luate in cadrul USL enumerand mentinerea tuturor pozitiilor in structurile centrale si locale, listele comune pentru alegerile europarlamentare si sustinerea unui candidat lberal la prezidentiale.

“Ii voi cere dl Victor Ponta sa isi tina toate angajamentele luate in USL fata de PNL, respectiv mentinerea tuturor pozitiilor in structurile centrale si locale, listele comune la Parlamentul European cat si, un lucru foarte important, sustinerea unui candidat lberal la presedintia Romaniei”, a declarat senatorul liberal intr-o conferinta de presa.

Tariceanu s-a intalnit la Palatul Victoria cu premierul Victor Ponta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.