Cea mai scăzută temperatură din acest an: Minus 26 de grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din acest an: Minus 26 de grade Celsius la Miercurea Ciuc

by February 4, 2014 0 comments

imagesCA0VNVL3

O temperatură de minus 26 de grade Celsius s-a înregistrat, marţi dimineaţă, la MiercureaCiuc şi Joseni, în judeţul Harghita, unde pentru a treia zi consecutiv se înregistrează cele mai scăzute temperaturi din ţară din această iarnă.Meteorologul Petho Devay Ildiko, de la Centrul Meteo Local TârguMureș, a declarat că toată noaptea a fost foarte frig în cele două localități, cu valori de minus 24 și minus 25 de grade, iar temperatura de minus 26 de grade consemnată reprezintă o nouă minimă a acestui sezon. Și la Toplița a fost foarte frig, mercurul termometrelor arătând o minimă de minus 20 de grade Celsius.

După o dimineaţă geroasă, dincolo de munţi se anunţă o zi destul de frumoasă pentru această perioadă aanului. Va apărea şi soarele, iar meteorologii prognozează maxime de 2-3 grade la Braşov şi MiercureaCiuc. Valori mult mai mari se vor înregistra la deal, la munte şi în nord-vest: 7-8 grade la Reşiţa, Satu Mare, Baia Mare şi Bistriţa. În Dealurile de Vest, mercurul din termometre va urca până la 10 grade.

Minima absolută a lunii februarie în Harghita, de minus 35,2 de grade Celsius, s-a înregistrat în anul 1987 în MiercureaCiuc, iar maxima absolută a lunii, de 16,3 grade Celsius, a fostconsemnată în anul 2008 în aceeaşi localitate.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.