Crin Antonescu. Victor Ponta va fi premier doar pana in toamna. Viitorul prim-ministru, Klaus Iohannis

Crin Antonescu. Victor Ponta va fi premier doar pana in toamna. Viitorul prim-ministru, Klaus Iohannis

by February 23, 2014 0 comments

CRIN ANTONESCU - SIBIULiberalul Crin Antonescu i-a transmis azi premierul Ponta, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV că, „mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis va ajunge premier, iar Ponta poate să se menţină la putere cel mult până în toamnă”, scrie Gandul. Întrebat dacă îl vede ca viitor premier pe Klaus Iohannis, Crin Antonescu a ţinut să îi transmită un “mesaj foarte simplu” lui Victor Ponta.

“Nu numai că-l văd, dar uite aşa, din emisiunea asta de aici, îi şi transmit domnului Ponta un mesaj foarte simplu: să accepte ceea ce e dreptul nostru şi ceea ce-i spre binele domniei sale, să-l aibă pe dl Klaus Iohannis vicepremier decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis să devină premier. Evident, în locul domniei sale. Pentru că domnul Ponta face acum o alegere nu pentru o săptămână, pentru două, pentru trei. Domnul Ponta poate cel mult să se menţină la putere până în toamnă – în cel mai bun caz pentru domnia sa – dar în condiţiile în care a rupt USL, n-are cum să mai imagineze că poate rămâne premier după toamnă, decât cu un preşedinte pe care-l pune domnia sa”, i-a transmis Antonescu lui Ponta.

Antonescu: “Nu am încredere în Victor Ponta”

 

Întrebat dacă mai are încredere în Victor Ponta, Crin Antonescu nu a evitat “un răspuns tranşant”, afirmând că nu mai ar încredere în premier.

 

“Dacă Uniunea nu va rezista, dacă finalul ei se va petrece din nefericire, asta nu se va petrece pentru că am eu mai multă încredere în Victor Ponta sau invers”, a completat Antonescu.

 

Ponta şi PSD vor să pună capăt USL

 

Dupa evaluarea făcută în interiorul PNL, evaluări asumate şi de Crin Antonescu, “opţiunea de a pune capăt USL” a fost o decizie a lui Victor Ponta şi PSD.

 

“PSD-ul pune capăt astăzi USL-ului , o data pentru că nu vrea un om ca Iohannis în Guvern, în al doilea timp pentru că trebuie să-i rămână timp să pornească o campanie pentru un candidat”, a declarat liderul PNL.

 

Ponta a acţionat ca într-un guvern monocolor

 

În criticile aduse premierului şi unor ministri liberali, liderul PNL a atras atenţia asupra faptului că premierul Ponta s-a comportat ca într-un “guvern monocolor”.

 

“Teoria domnului prim-ministru, teorie demagogică şi pe care în anumite momente le-am auzit şi la Traian Băsescu, că noi aici la Guvern nu mai suntem din partide, noi aici la Guvern suntem o echipă de tovarăşi care lucrăm pentru ţară, dezbrăcaţi de haina politică atât de impopulară.  În practică, domnul Ponta a avut tendinţa de a proceda ca şi cum ar fi fost un guvern monocolor politic sau incolor, tendinţa oricărui om politic care ajunge într-o funcţi, premier, prim-ministru, este de a se declara aşa un technocrat”, a fost nemulţumirea exprimată de Crin Antonescu vizavi de activitatea guvernamentală.

 

El a precizat că miniştrii Chiţoiu şi Stroe au fost înlocuiţi din guvern ca urmare a deciziei din PNL.

 

Când se rupe oficial USL

 

Ruperea oficială a USL este considerată de preşedintele PNL în momentul în care prim-ministrul Ponta refuză să dea curs numirii miniştrilor PNL.

 

Antonescu a ţinut să precizeze că dacă până marţi, Ponta nu va da un răspuns, PNL îşi va retrage miniştrii din Guvern.

 

“Nu îl vrea pe Iohannis în Guvern, înseamnă că nu ne mai vrea pe noi liberalii în Guvern şi înseamnă că domnul Ponta alege să pună capăt USL. Noi nu mai putem tine ţara în această situaţie şi domnul Ponta ne va spune mâine dacă doreşte să avem un guvern în continuare împreună sau nu.Toţi miniştrii PNL îşi vor da demisia. Situaţia se va încheia”, a precizat liderul PNL.

 

Propaganda lui Ponta

 

Crin Antonescu a reclamat faptul că o propagandă ordonată de Victor Ponta încearcă să-l decredibilizeze pe Klaus Iohannis şi să oprească accesul acestuia în Guvern.

 

“O propaganda teribilă a fost pusă la cale, sigur că în aceste două săptămâni şi mai ales în ultimele zile vedem pe propaganda pe care domnul Ponta şi PSD au orchestrat-o cu o dibăcie comparabilă doar cu cea a lui Traian Băsescu din vremurile bune, prin care eu Crin Antonescu am devenit cel mai mare aliat al lui Traian Băsescu. O aberaţie. Klaus Iohannis este atacat, ceea ce ne arată limpede, care este problema domnului Ponta şi care este problema PSD: nu un om ca Iohannis, nu în acest Guvern”, s-a plâns Antonescu.

 

Nu sunt consiliat de Cozmin Guşă

 

Liderul PNL a dorit să infirme speculaţiile potrivit cărora este consiliat de Cozmin Guşă, spunând că aceste zvonuri au plecat din zona de propagandă a lui Victor Ponta .

 

“Ultima temă, ordonată de domnul Ponta şi executată de toţi cei care s-au tocmit în aparatul de propagandă este afirmarea ideii Cozmin Guşă este consilierul meu, Cozmin Guşă mă învaţă ce să fac. Sigur că domnul Ponta, care are mulţi, nenumăraţi consilieri plătiţi gras din bugetul de stat, nu poate concepe că un om politic mai lucrează şi din capul lui”, a fost mesajul lui Antonescu pentru Ponta.

 

Vom depune moţiune de cenzură, Guvernul nu are legitimitate

 

Preşedintele PNL a susţinut că PSD are cele mai mari şanse să formeze viitorul Guvern dacă USL se rupe.

 

Una peste alta suntem într-o nouă situaţie, domnul Ponta aşa cu USD sau cu PSD sau cu ce mai construieşte dânsul nu mai are legitimitate, nu mai are puterea pentru un asemenea guvern, nici de la cetăţeni nici de la Parlament şi rămâne să vedem cine va fi sau nu în opoziţie.

 

“Dumneavoastră aveţi impresia că noi, dacă acest proiect se rupe, dacă domnul Ponta rămâne să conducă un Guvern cârpit, ilegitim, chiar dacă legal şi noi suntem în opoziţie, aveţi impresia că vreţi să-l susţinem de acolo sau ce credeţi? Evident că putem să băgăm sau o moţiune de cenzură”, a fost avertismentul lui Crin Antonescu pentru Victor Ponta.

 

El a ţinut să precizeze că această moţiune de cenzură va fi iniţiată de liberali, care nu vor semna moţiunea PDL.

 

Anticipatele, soluţia corectă

 

Antonescu a subliniat că alegerile anticipate ar fi soluţia corectă pentru rezolvarea crizei, dar acestea nu pot fi organizate din cauza situaţiei internaţionale.

 

“Cel mai corect ar fi alegeri anticipate. Presupun însă că această formulă nu va fi agreată şi nu numai din motivul că niciun partid nu e pregătit pentru asta (…) dar avem şi o situaţie internaţională deja gravă şi nu cred că e cazul să avem alegeri anticipate”, a fost poziţia preşedintelui PNL.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.