Cristian David este acuzat de procurorii DNA pentru ca nu poate declara 60 000 de euro

Cristian David este acuzat de procurorii DNA pentru ca nu poate declara 60 000 de euro

by February 26, 2014 0 comments

imagesCASL62EXCristian David, ministrul liberal pentru romanii de pretutindeni, este acuzat de DNA pentru ca ar fi incercat sa ascunda 60.000 euro in declaratia de avere. David (membru PNL) e acuzat “ca a consemnat in fals, la rubrica venituri din alte surse, primirea a 60.000 euro, cu titlu de restituire imprumut, de la mama sa”, potrivit unui comunicat al DNA. DNA a transmis procurorului general referatul in vederea sesizarii Presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuarea urmaririi penale fata de Cristian David.

Procurorii DNA mai arata ca, pentru ca mama demnitarului sa poata justifica cei 60.000 euro, David ar fi facut demersuri astfel incat, cu o persoana de incredere, a fost incheiat formal un antecontract de vanzare – cumparare a unui apartament in care se atesta, in mod nereal, faptul ca mama ministrului delegat ar fi vandut acelei persoane un apartament in judetul Prahova pentru suma de 60.000 euro.

Comunicatul DNA

In conformitate cu dispozitiile art. 109 din Constitutia Romaniei, art.12 si art.19 din Legea 115/1999, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie referatul in vederea sesizarii Presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuarea urmaririi penale fata de DAVID CRISTIAN, ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, sub aspectul infractiunilor de abuz in serviciu sub forma participatiei improprii, uz de fals si fals in declaratii.

Din referatul intocmit de procurori rezulta ca exista indicii rezonabile potrivit carora, pentru a justifica in declaratia de avere depusa la data de 14 iunie 2013, intrarea in patrimoniul sau a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, numitul David Cristian a consemnat in fals, la rubrica “venituri din alte surse”, primirea a 60.000 euro, cu titlu de “restituire imprumut”, de la mama sa.

Pentru ca la randul sau, mama demnitarului sa poata justifica detinerea legala a sumei de 60.000 euro pe care ar fi restituit-o fiului sau, acesta a efectuat demersuri astfel incat, cu o persoana de incredere, a fost incheiat formal un antecontract de vanzare – cumparare a unui apartament in care se atesta, in mod nereal, faptul ca mama ministrului delegat ar fi vandut acelei persoane un apartament in judetul Prahova pentru suma de 60.000 euro. Aceasta suma a fost justificata de ministrul delegat printr-un asa-zis imprumut pe care i l-ar fi acordat mamei sale ca sa-si construiasca o casa si la momentul incheierii actului care ar atesta vanzarea fictiva a apartamentului mentionat, mama sa i-ar fi “restituit” imprumutul.

Probele administrate in cauza, in perioada premergatoare incheierii actul de vanzare cumparare aparent, au relevat ca numitul David Cristian a fost profund preocupat de necesitatea incheierii unui antecontract de vanzare cumparare intre mama sa si o alta persoana, intrucat nu detinea un act licit pentru suma de 60.000 euro pe care trebuia sa o mentioneze in declaratia sa de avere.

Solicitarea intra sub incidenta art. 305 alin 4 din C.P.P., prin urmare, persoana fata de care s-a solicitat sesizarea Presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuarea urmaririi penale beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.