Criza din Ucraina: Kievul cere SUA si Marii Britanii sa garanteze integritatea tarii

Criza din Ucraina: Kievul cere SUA si Marii Britanii sa garanteze integritatea tarii

by February 28, 2014 0 comments

imagesCA9AAMZRParlamentul ucrainean a votat vineri o rezoluţie care cere Statelor Unite şi Marii Britanii să îi garanteze suveranitatea după preluarea controlului a două aeroporturi din Crimeea de către persoane înarmate. Statele Unite, Marea Britanie şi Rusia au fost garanţii independenţei Ucrainei, în Memorandumul de la Budapesta, semnat în 1994, în schimbul renunţării sale la armele nucleare, după prăbuşirea fostei Uniuni Sovietice, din care făcea parte.

Rezoluţia cere ţărilor garante să-şi “confirme angajamentele” faţă de Ucraina şi să lanseze “consultări imediate cu (ea) în vederea diminuării tensiunii”.

Consiliul pentru Securitate Naţională şi Apărare a fost convocat la ora locală 11.00 (şi ora României), pe tema situaţiei din crimeea, a anunţat preşedintele interimar Oleksandr Turcin, la tribuna Parlamentului.

El a declarat că persoanele înarmate care ocupă începând de joi Guvernul şi Parlamentul din Crimeea, la Simferopol, sunt “terorişti înarmaţi care operează sub steagul rusesc”.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.