Dragnea: In Guvern nu suntem la talcioc. Nu negociem cu PNL pe functii

Dragnea: In Guvern nu suntem la talcioc. Nu negociem cu PNL pe functii

by February 13, 2014 0 comments

CAMPANIE ELECTORALA - PSD - MIRCEA GEOANAPresedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a precizat, joi, ca discutiile PSD-PNL nu reprezinta negocieri pe functii, intrucat “in Guvern nu suntem la talcioc”, el aratand ca premierul a propus o formula guvernamentala care include un vicepremier in plus si nu preluarea unei functii de la alt partid. Dragnea a mai spus ca PNL va trebui sa propuna ministri pe actuala structura a Guvernului daca refuza sa accepte propunerea avansata de premier privind cele patru posturi de vicepremieri.

Dragnea a mai spus ca PNL va trebui sa propuna ministri pe actuala structura a Guvernului daca refuza sa accepte propunerea avansata de premier privind cele patru posturi de vicepremieri.

Intrebat ce concesii sunt dispusi sa faca social-democratii pentru a ajunge la un consens cu PNL in privinta restructurarii Guvernului, Dragnea a precizat: “Practic nu sunt negocieri, deci nu cred ca putem vorbi de concesii”.

“Este vorba de un model guvernamental prezentat de primul-ministru, pentru ca din moment ce noi nu vrem sa luam vreo functie de la niciun partid, nu avem ce sa negociem, sa le spunem dati-ne noua o functie, vrem noi sa va dam alta functie. Nu am facut niciodata lucrul asta si nu o sa-l facem niciodata, pentru ca nu suntem in cadrul Guvernului la talcioc”, a precizat Dragnea.

El a aratat ca Ponta a propus o formula guvernamentala, o arhitectura guvernamentala care contine inca un post de vicepremier. “Atata dezbatere si atata tensiune si atata patima din partea unora ca mai apare un post de viceprmeier… Dar de ce, Doamne iarta-ma? Atat timp cat nu se ia de la niciun partid…”, a mai spus Dragnea.
Dragnea: PNL sa numeasca ministri daca nu accepta propunerea lui Ponta. Se poate ajunge “la orice”.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca PNL va trebui sa propuna ministri pe actuala structura a Guvernului daca refuza sa accepte propunerea avansata de premier privind cele patru posturi de vicepremieri, el aratand ca, in caz contrar, se poate ajunge “la orice”.

Acesta a fost intrebat de jurnalisti daca USD poate sa asigure guvernarea in absenta PNL.

“Nu vrem sa excludem PNL dar la intrebarea dumneavoastra, daca va raspund strict aritmetic, raspunsul este da. Nu dorim sa ajungem acolo”, a spus Dragnea, dupa ce a participat la Romanian Business Leaders Summit Bucuresti.

Intrebat daca este de parere ca liberalii vor sa rupa USL in acest moment, presedintele executiv al PSD a afirmat: “Sper sa nu. Daca vor sa o faca, sa o faca — Doamne, iartă-ma! — mai repede. Deja trec zilele si sunt decizii importante de luat. Guvernul acesta trebuie sa inceapa sa functioneze asa cum a functionat foarte bine pana acum cateva zile”, a mai afirmat Dragnea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.