Emil Boc: Crin Antonescu nu poate fi spalat la Nufarul si sa apara ca un inger neprihanit

Emil Boc: Crin Antonescu nu poate fi spalat la Nufarul si sa apara ca un inger neprihanit

by February 26, 2014 0 comments

PSD-PC - PDL - NEGOCIERIFostul premier Emil Boc spune ca liderul PNL, Crin Antonescu, nu poate fi spalat la “Nufarul si sa apara “crai nou pe cal alb, inger neprihanit”, ci trebuie sa isi asume guvernarea USL, “care a compromis dezvoltarea Romaniei si a oprit modernizarea tarii”, transmite Mediafax. Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, daca PDL ar putea face alianta cu PNL in opozitie, Emil Boc a spus ca nu vede posibil un asemenea lucru.

“Opozitia nu este ‘Nufarul’ sa il spele pe Crin Antonescu, numai la ‘Nufarul’ te speli peste noapte, Antonescu nu cred ca poate utiliza spalatoria ‘Nufarul’ si sa fie astazi crai nou si pe cal alb, inger neprihanit. Are de platit politele USL si le are de platit in continuare. Antonescu nu este nici calul alb si nici ingerul care trebuie sa reformeze Romania. El este alaturi de USL si este cel care a compromis doi ani dezvoltarea Romaniei. Crin Antonescu este la fel de partas ca si Victor Ponta la tot ce au facut in ultimii doi ani, nu poate aparea de azi pe maine ca sunt curati si ingeri, trebuie sa isi asume tot ceea ce nu au facut in acesti doi ani si faptul ca au sustinut cel mai corupt guvern si au oprit modernizarea Romaniei”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, atat Crin Antonescu, cat si Victor Ponta au incercat prin ruperea USL maximizarea sanselor pentru prezidentiale, “Antonescu crezand ca doar iesind de la guvernare are mai mari sanse, iar Ponta incercand sa il tina cat mai mult acolo, pentru a evita ca Antonescu sa treaca in opozitie”.

Boc a sustinut ca PNL nu este vocea autorizata a opozitiei, “nu poate emite pretentii de a fi fata care vine mireasa si ia stindardul opozitiei si il duce mai departe”.

“Opozitia nu este ‘Nufarul’, sa ii curete pe toti cei care au facut doi ani ce au facut”, a spus Emil Boc.

Fostul premier a afirmat ca, in timp ce guvernul pe care l-a condus a promovat 11 reforme fundamentale, USL a compromis toate proiectele prezentate.

“Cei din USL au baut, au mancat, au stat la televizor, au injurat si acum se cearta cine sa plateasca nota de plata, au compromis si ratat doi ani de modernizare a Romaniei. Sa faceti o comparatie intre guvernarea pe care am reprezentat-o doi ani si ce a facut guvernarea USL doi ani in Romania. In timp ce noi am promovat 11 reforme fundamentale ale statului roman, am restabilit echilibre bugetare si ne-am asumat masuri nepopulare economice, USL timp de doi ani a beneficiat de pe urma eforturilor si suferintelor romanilor din anii 2010-2011 si de rezultatele reformelor pe care le-am promovat. Nu au facut altceva decat sa se certe, sa poarte un razboi pe toate fronturile cu Traian Basescu, sa uite de Romania si problemele ei, iar Revolutia bunului simt s-a incheiat cu cel mai corupt Guvern din istoria Romaniei de dupa 1989 si cu cel mai lipsit de performanta din toate domeniile”, a subliniat Boc.

El a amintit ca in timpul guvernarii PDL s-au realizat 11 reforme majore, printre care Legea pensiilor, Legea educatiei, cele patru coduri, Legea salarizarii unitare, Codul Muncii, Legea responsabilitatii fiscale, Legea “Micii Reforme” din justitie, in timp ce USL a compromis reforma Constitutiei si a descentralizarii si a pierdut reforma regionalizarii.

“Au compromis bunul simt total in Romania si au incheiat Revolutia bunului simt in cel mai nesimtit mod cu putinta, cu cel mai corupt guvern”, a sustinut Emil Boc.

Intrebat daca premierul Ponta ar trebui sa demisioneze, asa cum a cerut PNL, Boc a raspuns ca actualul sef al Guvernului nu este obligat.

“Daca are majoritate, nu e obligat sa demisioneze, va trebui sa vina in Parlament cu un nou Guvern, daca are majoritate ramane, daca nu, pleaca. Guvernul ar fi trebuit sa plece de mult, am stiut de la inceput ca va fi un guvern demagogic”, a conchis Boc.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.