Jocurile Olimpice de Iarnă: 24 de sportivi români merg la Soci

Jocurile Olimpice de Iarnă: 24 de sportivi români merg la Soci

by February 2, 2014 0 comments

images[9]Echipa olimpică a României, formată din 24 de sportivi, a plecat duminică dimineața spre Soci (Rusia), pentru a participa la a XXII-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, care vor avea loc în perioada 7-23 februarie. Delegația este completată de circa 20 de antrenori și oficiali, șef de misiune fiind Alexandru Epuran.Cei 24 de sportive vor evolua la 8 discipline (schialpin, schi fond, biatlon, sărituri cu schiurile, patinaj artistic, bob, sanieși skeleton), iar port-drapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor, pe 7 februarie, va fi biatlonista Eva Tofalvi, aflată la a cincea participare. 

 

Potrivit secretarului general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, IoanDobrescu, ”o clasare a unui sportive roman în primele zece locuri, pentru noi, ar echivala cu o medalie, iar o poziție în primele 20 ar fi considerată o performanță deosebită, dacă ținem seama unde se află România în momentul de față la sporturi de iarnă”.  Președintele Comitetului Olimpic și SportivRomân (COSR), Octavian Morariu, a declarat într-un interviu video acordat AGERPRES că așteaptă de la toți sportivii români să dea maximum în competițiile de la JocurileOlimpice și anticipează că vom avea cele mai bune rezultate, clasări în treprimele 10-15 locuri, la bob, sanie și skeleton. 

Patinatorul Zoltan Kelemen a declarat, duminică, la plecarea spre Soci, că nu se aştepta ca atâţia sportive români să obţinăcalificarea la JocurileOlimpice de iarnă, precizând că acest lucrueste un miracol.

“E un miracol că suntem chiar aşa mulţi, nu mă aşteptam.Mă bucur sincer şi sper ca toată lumea să dea tot ce are mai bun. Probabil că în programul liber o să vedeţi şi o cvadruplă realizată de mine. Risc. Dacă îmi fac programulscurt, nu am cum să ratez finala. Evgheni Pluşenko ar putea lua aurul. El e acasă, rămâne o legend şisper să fie o competiţie spectaculosă”, a spusKelemen.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<